Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:20 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când are loc deschiderea celei de-a III-a ediții a Forumului Studenților Români de Pretutindeni

ro

15 Aug, 2023 15:49 908 Marime text
  • Ceremonia de deschidere a celei de-a III-a ediții a Forumului Studenților Români de Pretutindeni va avea loc mâine, 16 august 2023, la Palatul Victoria.
 
Ceremonia de deschidere a celei de-a III-a ediții a Forumului Studenților Români de Pretutindeni va avea loc mâine, 16 august 2023, la Palatul Victoria, transmite un comunicat din partea Guvernului României.
 
Organizat de asociațiile de studenți și tineret din România, în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Forumul se va desfășura până pe 21 august și va oferi o voce puternică studenților pentru a-și exprima spiritul democratic și pentru a ajuta la soluționarea problemelor actuale.
 
Proiectul urmărește implicarea activă a tinerilor în dezbateri organizate în cadrul celor 7 comitete, pe teme precum Afaceri Europene, Educație și Tineret, Energie și Mediu, Justiție și Drepturile Omului, Muncă și Economie, Sănătate, Cultură și Turism. Acestea vor avea ca rezultat 7 rezoluții ce vor fi înaintate instituțiilor cu putere decizională. La ceremonia de deschidere vor participa: 
  • Marcel Ciolacu, Prim-Ministru;
  • László Borbely, Consilier de Stat și coordonator al Departamentului de Dezvoltare Durabilă;
  • Natalia-Elena Intotero, Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse;
  • Sebastian-Ioan Burduja, Ministrul Energiei; 
  • Bogdan-Gruia Ivan, Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării;
  • Sorin Cîmpeanu, Președintele Consiliului Național al Rectorilor;
  • Ioana Dospinescu, Co-Fondator FRSP și Public Affairs Manager în cadrul Romanian Business Leaders;
  • Ina Nimerenco, Project Manager și moderator, FSRP 2023.
 
Pe întreaga perioadă de desfășurare a Forumului, peste 100 de studenți din străinătate și din România vor avea ocazia să dezbată probleme relevante cu care se confruntă societatea noastră și, sub îndrumarea celor 7 moderatori și 7 experți în domeniile abordate, fiecare comitet va redacta un document scris de tip rezoluție, găsind soluții eficiente pentru problemele aferente comitetului ales.
 
Forumul are ca scop sprijinirea democrației participative și promovarea implicării societății civile în procesul de legiferare. Propunerile finale ce rezultă din dezbaterile Forumului vor alcătui o rezoluție care va fi înaintată ministerelor și autorităților publice, ele reprezentând viziunea tinerilor pentru dezvoltarea României, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Damen Holding - „Soluția nu este să se formeze comitete și comisii. Ceea ce este, în orice caz, prea puțin și prea târziu”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii