Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:22 14 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când se dă drumul la căldură, în Constanța, pentru sezonul rece 2024-2025?

ro

14 Oct, 2024 13:34 734 Marime text




Vremea la Constanța începe să se răcească, toamna intrându-și în drepturi. Meteorologii anunță nopți mai răcoroase, iar temperaturile pe timp de zi scad de la o zi la alta, cel puțin săptămâna care urmează.

Conform legislației, începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii tip urban va avea loc după înregistrarea timp de 3 zile consecutiv, între orele 20:00 - 6:00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10 grade C sau mai mici.

Momentan aceste condiții nu se întrunesc, iar reprezentanții Termoficare Constanța au precizat pentru cotidianul ZIUA de Constanța că urmăresc prognozele meteorologice pentru a determina momentul de pornire a agentului termic pentru consumatorii din municipiu.

De altfel, directorul Liviu Popa a punctat că lucrările efectuate la sistemul de termoficare din Constanța merg bine, iar în sezonul rece se așteaptă la mai puține avarii, dat fiind faptul că rețeaua a fost modernizată, dar, totodată, o să fie mult mai puține opriri tehnologice față de sezonul rece anterior. Acest lucru duce și la pierderi mai puține, ceea ce înseamnă că se va furniza căldură către consumatori la un preț accesibil.

Citește și

Constanța se pregătește de o periodă cu vreme rece. Scăderi bruște ale temperaturilor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii