Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
14:08 20 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când se va opri furnizarea căldurii? Directorul RADET Constanţa face anunţul aşteptat de consumatori

ro

31 Mar, 2016 00:00 5600 Marime text


Odată cu venirea primăverii, grijile constănţenilor care au plătit 250 de lei pentru o gigacalorie ar trebui să dispară. Spre disperarea consumatorilor însă, caloriferele sunt în continuare calde, iar facturile nu vor întârzia să apară. Reprezentanţii Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Constanţa spun că vor sista furnizarea agentului termic în funcţie de temperatura aerului.
 
Deocamdată, RADET Constanţa nu intenţionează să oprească furnizarea încălzirii în municipiul Constanţa. Decizia vine ca urmare a faptului că temperaturile sunt încă scăzute.


 

„Încă nu am o prognoză meteo atât de exactă, ca să putem prevedea de la această dată care sunt temperaturile în luna aprilie. Dacă trei nopţi consecutive au temperatura medie de peste 10 grade, oprim furnizarea agentului termic, dar şi atunci este avută în vedere prognoza zilelor imediat următoare. Dacă urmează zile cu ploi, cu temperaturi în scădere, nu vom opri furnizarea agentului termic.
 
Oprirea furnizării agentului termic se face în funcţie de necesarul de căldură. Data opririi va fi stabilită în funcţie de variaţia temperaturilor meteo. Probabil că acest lucru se va întâmpla pe la mijlocul lunii aprilie, aşa cum a fost în ultimii ani. Urmărim cu atenţie evoluţia temperaturilor exterioare. Chiar dacă zilele acestea sunt temperaturi mai mari, noaptea, ele sunt încă scăzute. De aceea, încă nu se pune problema opririi furnizării agentului termic“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, directorul general al RADET Constanţa, Liviu Popa.

 
Acesta a adăugat că nu recomandă asociaţiilor de proprietari din municipiul Constanţa să oprească de la subsol căldura.
 

„Le recomand consumatorilor să închidă căldura din robinetele de pe calorifere, deoarece există apartamente care au nevoie de căldură. Spre exemplu, cele care sunt amplasate pe partea de nord, cele amplasate în poziţii defavorizate din punct de vedere termic nu pot fi private de căldură. Deci, aceia care doresc pot opri robinetul de pe calorifer, ceea ce permite reglarea confortului termic în apartament şi, implicit, a costurilor“, a mai spus Liviu Popa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Misu 17 Apr, 2016 21:23 Disperarea consumatorilor care acum plang ca a oprit caldura :))) Greu sa impaci pe toata lumea !