Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:44 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când va fi realizată extrădarea din Bulgaria a Elenei Udrea. Anunțul ministrului de Interne

ro

15 Jun, 2022 13:44 1451 Marime text
Elena Udrea, foto: Facebook/ Elena UdreaMinistrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat, miercuri, că procedurile de extrădare din Bulgaria a Elenei Udrea vor fi realizate până în 20 iunie, menţionând că până la această dată structurile statului român abilitate în acest sens vor proceda la preluarea şi transferul la o unitate a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Bode a spus, la o conferinţă de presă la Parlament, că procedurile de extrădare a Elenei Udrea vor fi realizate până în data de 20 iunie.

"În acest sens, se analizează un plan de preluare, locaţie, mod de deplasare şi aşa mai departe şi până în data de 20 iunie structurile statului român abilitate în acest sens vor proceda la preluarea şi transferul la o unitate a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor", a afirmat ministrul.


Întrebat dacă extrădarea Elenei Udrea se va face mai devreme decât era preconizat, Bode a reiterat că acest lucru se va face până în 20 iunie.

"Nu pot spune ziua, dar lucrurile nu sunt extrem de complicate din ce am înţeles eu de la colegii mei din MAI, aşadar se va întâmpla în zilele următoare", a adăugat Lucian Bode.


În 10 iunie, Curtea de Apel din Sofia a admis cererea autorităţilor române privind extrădarea fostului ministru al Turismului Elena Udrea, care are de executat în România o condamnare de 6 ani închisoare în dosarul "Gala Bute".


Instanţa din Bulgaria a dispus punerea în executare a mandatului european emis pe numele Elenei Udrea şi extrădarea în România, decizia fiind definitivă. 


Sursa: Agerpres 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii