Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:33 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Candidatul PNL pentru primaria Ovidiu incalca tacit alianta cu PD

ro

11 Jun, 2004 00:00 1336 Marime text

Unii liberali reclama faptul ca Dumitru Podaru, candidatul PNL la Primaria Ovidiu, isi face campanie electorala afisandu-se cu fostul candidat al PSD, actualul primar Dumitru Posa * Substratul acestei aliante contra naturii sta in faptul ca presedintele PNL Ovidiu, Nicolae Caramisin, il vrea pe Posa viceprimar pentru urmatorii patru ani * Liderul judetean al PNL, deputatul Puiu Hasotti, zice ca protocolul Aliantei PD-PNL nu va fi incalcat * La Ovidiu, liberalii s-au asociat cu partidul de guvernamant pentru a-l elimina din cursa pentru Primarie pe candidatul democrat Dumitru Bocai, care, dupa primul tur de scrutin, are un avans de aproximativ 600 de voturi * Haralambie Leonte, vechi membru PNL considera ca nu este normal ca PD sa fie mitraliat de un coleg de alianta

Zilele acestea, am asistat la o serie de transformari pe scena politica ce il puteau surprinde si pe cel mai avizat analist politic. Cele mai multe si mai mari surprize le-am avut la nivelul organizatiilor teritoriale ale Partidului National Liberal si ale Partidului Democrat. Astfel, dupa declaratii belicoase si sprancene incruntate, liderii locali din localitatea Ovidiu ai Aliantei PD-PNL si PRM si-au aruncat, pentru prima data, niste priviri galese care i-ar face invidiosi si pe Romeo si Julieta. Dupa primul tur de scrutin s-au inregistrat urmatoarele rezultate: candidatul PD Dumitru Bocai a acumulat 2038 de voturi, iar colegul sau de coalitie Ion Podaru de la PNL l-a urmat cu 1518 voturi. Din ecuatia turului doi a iesit candidatul PSD Dumitru Posa care pornea ca favorit. Fostul primar s-a hotarat sa nu renunte la lupta si a pornit negocieri cu candidatul PNL Ion Podaru.

Orgoliile liberalului Podaru castiga in fata interesului Aliantei PD-PNL

Conform protocolului la nivel national dupa care isi conduce destinele in acest moment Alianta D.A. cei doi trebuiau sa mearga in campania pentru turul doi la pas si cel mai apreciat de electorat sa ajunga primar in timp ce colegul de alianta urma sa ajunga viceprimar. Cu toate acestea in orasul Ovidiu a aparut o situatie cel putin ciudata. Interesele personale si orgoliile au trecut peste intelegerile de la nivel national. Ion Podaru a facut pactul cu diavolul si a cazut la o intelegere cu perdantul PSD Dumitru Posa. Turnura pe care a luat-o campania liberalului Podaru, care s-a afisat cu social democratul Posa, a produs nedumerirea vechilor membri ai PNL Ovidiu. "Nu este normal ca reprezentantul nostru sa se coalizeze cu primarul PSD, Dumitru Posa, si sa incerce sa castige simpatia social-democratilor", ne-a declarat Haralambie Leonte, membru al PNL din anul 1992. Leonte mai spune ca; "nu este firesc faptul ca reprezentantul Partidul Democrat sa fie pus la zid chiar de colegul de alianta". Reprezentantul PNL Ovidiu a mai adaugat faptul ca: "din nefericire, dupa data de 20 iunie, actuala opozitie nu va guverna pe un program politic impecabil, ci pe esecul guvernarii PSD si, in subsidiar, al comunitatii locale. Mai precis, opozitia nu se poate declara castigatoare a alegerilor, ci se va putea spune, mai degraba, ca PSD a pierdut. Paradoxul este ca in urma acestui joc dubios pe care-l face Ion Podaru se poate spune ca Posa a castigat".

Cativa liberali sunt impotriva aliantei PNL-PSD, impusa de presedintele PNL Ovidiu

Pe de alta parte, Haralambie Leonte a precizat ca, "in cursul diminetii de ieri, presedintele PNL Ovidiu, Nicolae Caramisin, a discutat cu agentii economici din localitate si i-a indemnat sa voteze, pe data de 20 iunie, cu candidatul PNL deoarece este important ca, pentru urmatorii patru ani, viceprimar sa devina Dumitru Posa, si nu actualul contracandidat al liberalului, democratul Dumitru Bocai". Cu toate ca protocolul Aliantei PD-PNL obliga prin statut ca "daca unul dintre reprezentantii celor doua partide ajunge sa fie primar, automat colegul de alianta va deveni viceprimar". Reprezentantul PNL Ovidiu, Haralambie Leonte, ne-a mai vorbit si despre intalnirile tot mai dese ale candidatului PNL la Primaria Ovidiu cu fostul candidat al PSD, Dumitru Posa. Leonte este de parere ca "aceste intalniri au loc deoarece Posa a primit promisiunea din partea lui Podaru ca, daca il va sustine in turul doi, social democratul va primi postul de viceprimar". Dincolo de toate aceste contradictii si de parafarea tacita a unei aliante impotriva naturii, Leonte este de parere ca: "in Ovidiu va fi in continuare degringolada si asta nu se va schimba pana cand clasa politica autohtona nu va cuprinde elita oamenilor politici locali care n-au migrat inca, si nu grupuri de interese si pseudo-politicieni". Cu toate calculele matematice, dupa primul tur de scrutin, la nivelul localitatii Ovidiu, Alianta PD-PNL detine majoritatea in Consiliul Local. Democratii au obtinut sase consilieri, liberalii- cinci, PSD- patru, iar PRM doar doi. L-am contactat telefonic pe presedintele PNL Constanta, deputatul Puiu Hasotti, care avea cunostinta de ceea ce se intampla la Ovidiu. "Cata vreme nu s-a decis cine va conduce localitatea pentru urmatorii patru ani, decat in ceea ce priveste numarul de consilieri, este oarecum devreme sa vorbim despre viitorul relatiei celor doi candidati ai PD si PNL pentru fotoliul de primar", a spus Hasotti. In acelasi context, liderul PNL a mai adaugat ca: "este exclus ca protocolul Aliantei PD-PNL sa fie incalcat. Dupa 20 iunie, electoratul va decide ordinea in clasamentul partidelor, astfel incat localitatea Ovidiu va avea primar si viceprimar al Aliantei PD-PNL. Aceasta decizie nu este luata nici de mine, nici de presedintele PNL Ovidiu, Nicolae Caramisin", a incheiat Hasotti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii