Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:34 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Candidatul PSD Nicolae Matei creeaza iluzii cu substituiri de persoane

ro

17 Jun, 2004 00:00 1079 Marime text

Substituire de persoane pentru denigrarea cotidianului "ZIUA de Constanta"

Candidatul PSD la functia de primar al orasului Navodari, Nicolae Matei, a incercat sa insele inca o data electoratul, punand la cale o sceneta ieftina, menita sa denigreze cotidianul "ZIUA de Constanta" * In numarul de miercuri a aparut articolul "Matei, candidatul fara constiinta", in care se relata cazul lui Ion Vasile, angajat al "Legmas" (firma la care actualul viceprimar este actionar principal), victima unui accident de munca * Disperat ca ilegalitatile sale au iesit la iveala, Matei a organizat o conferinta de presa la care a invitat pe un anume Niculai Lupascu, ce a afirmat ca el ar fi fost cel a carui fotografie a aparut in ziarul nostru * Montat de Matei, Lupascu a adus jigniri in public reprezentantilor cotidianului nostru prezenti la conferinta, mintind cu nerusinare si substituindu-se persoanei despre care era vorba in materialul nostru, al carei nume este Ion Vasile * Fara sa sesizeze ridicolul situatiei, candidatul PSD Matei a recunoscut in fata jurnalistilor ca un anume Ion Vasile a avut un accident de munca la "Legmas", dar a minimalizat situatia si a creat senzatia ca cel prezentat de el este aceeasi victima cu cea din ziar * Actionarul "Legmas", Matei, se pare ca traieste in lumi paralele * El l-a pus intr-o situatie penibila si pe vicepresedintele PSD Constanta, Nicusor Constantinescu, ce a fost prezent la conferinta alaturi de Nicolae Moga si alti membri PSD * "ZIUA de Constanta" isi rezerva dreptul de a-l actiona in instanta pe Niculai Lupascu, pentru savarsirea infractiunilor de insulta, calomnie si substituire de persoane in scopuri de defaimare si dezinformare

Cotidianul "ZIUA de Constanta" a publicat pe data de 16 iunie articolul "Matei, candidatul fara constiinta", in care relata cazul lui Ion Vasile, angajat al firmei "Legmas" Navodari, care, in toamna anului 2001, a fost victima unui accident de munca. Barbatul a fost trimis sa vopseasca un stalp inalt de zece metri, fara sa aiba echipament adecvat, autorizatie de lucru la inaltime si fara sa semneze o fisa de protectie a muncii. Ion Vasile a cazut si, in urma impactului, a suferit multiple traumatisme. El a ramas handicapat fizic pe viata. Disperat ca ilegalitatile sale sunt scoase la iveala de reporterii ziarului nostru, cel care se doreste sa ajunga viitorul primar al orasului Navodari a pus la cale o cacealma cu scopul de a denigra ziarul "ZIUA de Constanta" si pe reporterii care au documentat acest caz. Folosindu-se de un martor mincinos in persoana lui Niculai Lupascu, ce s-a substituit voluntar persoanei care a facut obiectul articolului aparut in cotidianul nostru, Matei s-a lansat in acuze aiuritoare si a incercat sa creeze impresia ca este o victima a inventiilor ziaristilor.

Fals privind identitatea si injuraturi ca la usa cortului

Pentru a da greutate demersului sau, Nicolae Matei a convocat o conferinta de presa, care s-a desfasurat la sediul organizatiei locale a partidului, la care a invitat si pe vicepresedintele Nicusor Constantinescu. Scenele penibile, desprinse parca dintr-un film prost, au abundat. Actualul viceprimar a mers in eforturile sale de denigrare folosindu-se de un acest Niculai Lupascu, care a afirmat ca poza din ziar atribuita lui Ion Vasile ii apartine de fapt lui. Cu un tupeu fantastic, ce a incalcat flagrant orice regula a bunului-simt, Lupascu a declarat ca el este cel din poza, dar ca cei de la "ZIUA" au mintit in articol, el nefiind niciodata angajat la "Legmas" si nici nu a fost vreodata victima unui accident de munca. In prezenta tuturor jurnalistilor constanteni, Lupascu i-a jignit pe reprezentantii cotidianului nostru, adresandu-le cuvinte precum "mincinosi, hoti, criminali". Reporterii nostri au realizat imediat ca individul nu este una si aceeasi persoana cu cel aparut in poza, dar au lasat ca sceneta cu dedublari fortate sa se deruleze conform scenariului. Folosindu-se de afirmatiile lui Lupascu, Matei a continuat sa acuze ziarul nostru, afirmand ca tot ceea ce s-a scris despre el este fals. Mai mult, Lupascu a avut tupeul de a-si arata buletinul spunand "uite, domne`, ca nu ma cheama Ion Vasile, ci Lupascu". Noi nu am contestat nici un moment ca el nu s-ar numi asa, ci doar ca s-a "recunoscut" intr-o fotografie care nu ii apartine. Aberatiile lui Lupascu au mers atat de departe, el afirmand ca a fost fotografiat fara voie de un coleg de-al nostru, pe data de 3 mai, dar ca nu era imbracat cu acelasi tricou si nici nu avea carje. S-a mers cu penibilul pana la ideea ca fotografia ar fi trucata si ca lui Lupascu i s-a schimbat imbracamintea si i s-au atasat carje.

Un accident de munca produs din vina angajatorului

Crezand, probabil, ca a reusit sa-i copleseasca cu acuzatiile nefondate pe reprezentantii ziarului, Matei a facut greseala de a recunoaste ca la "Legmas" a avut loc intr-adevar un accident de munca. Actionarul principal a recunoscut ca Ion Vasile a fost pus sa se urce pe stalp fara sa aiba echipamentul necesar si permis de lucru la inaltime de aproape zece metri. Barbatul a suferit rani grave si este in prezent pensionat medical, ancheta ITM relevand faptul ca firma este vinovata de producerea acestui incident. Aceste fapte, ca si persoana, exista, nu sunt simple inventii. In formularul ITM de inregistrare a accidentului de munca cu numarul 227 din 05.11.2001 se mentioneaza foarte clar faptul ca Ion Vasile, de 40 de ani, angajat ca paznic la SC "Legmas" SA, a fost victima acestui eveniment. Inspectorii ITM au constatat ca au existat omisiuni privind neutilizarea mijloacelor de productie, lipsuri in conditiile de securitate si igiena a muncii, mijloace necorespunzatoare si defectuoase. Pe data de 27 octombrie 2001, Ion Vasile s-a prabusit la pamant pentru ca barele de sustinere ale nacelei in care se afla s-au rupt. Pentru ca "seful" de la "Legmas" nu a acordat victimei despagubirile cuvenite, aceasta a actionat in justitie societatea, procesul aflandu-se in prezent pe rolul instantei competente sa solutioneze cauza. In conferinta de ieri, Nicolae Matei a uitat sa specifice toate aceste amanunte si a minimalizat amploarea si gravitatea incidentului, preferand sa jigneasca "ZIUA" numai pentru ca articolele cotidianului nostru nu ii sunt favorabile. Pentru injuriile adresate, cotidianul nostru isi rezerva dreptul de a-l actiona in justitie pe Niculai Lupascu, ce a savarsit infractiunile de substituire de persoana, calomnie si insulta.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii