Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:26 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Care sunt companiile din România, Turcia, Italia, Ucraina și Bulgaria care vor să câștige contractul pentru Alternativa Techirghiol, proiect de 1,1 miliarde euro!

ro

21 Jan, 2025 17:00 431 Marime text
  • Au fost depuse 11 oferte pentru constructia Alternativei Techirghiol, drumul de mare viteză cu profil de autostradă care va avea o lungime de 30,59 kilometri, două benzi de circulație, 31 de lucrări de arta, printre care și un pod peste canalul Dunăre-Marea Neagră
  • Contractul are o valoare de 4,36 miliarde lei (fără TVA), aproximativ 1,1 miliarde euro și prevede proiectarea și execuția într-un termen de 48 de luni (12 luni proiectare și 36 de luni execuție)
  • Contractul este finanțat prin Programul Operational Transport (PT) 2021-2027
  • Proiectarea la faza studiului de fezabilitate a fost realizată de compania Consitrans SRL
 



 
Au fost depuse 11 oferte pentru constructia Alternativei Techirghiol, drumul de mare viteză cu profil de autostradă care va avea o lungime de 30,59 kilometri, două benzi de circulație, 31 de lucrări de arta, printre care și un pod peste canalul Dunăre-Marea Neagră.

Contractul are o valoare de 4,36 miliarde lei (fără TVA), aproximativ 1,1 miliarde euro și prevede proiectarea și execuția într-un termen de 48 de luni (12 luni proiectare și 36 de luni execuție).

Contractul este finanțat prin Programul Operational Transport (PT) 2021-2027.

În cadrul proiectului vor fi amenajate și un pod peste Canalul Dunare – Marea Neagra (330 m); un pod peste DJ 391 si Valea Carlighioi ( 253,20 m); un pod pe DN38 (253,90 m); Nod rutier Cumpăna; Nod Rutier între Alternativa Techirghiol și drumul de legatură cu DN 39A; Nod Rutier cu DN38; Nod Rutier în zona localității 23 August; Nod rutier (conexiune) între Alternativa Techirghiol si DN 39; spații de servicii; parcări dotate cu stații de încărcare rapidă pentru autoturismele electrice.




Alternativa Techirghiol va asigura conexiunea între Autostrada Soarelui (A2) și Centura Constanța (A4), în zona nodului Cumpăna cu localitățile din sudul litoralului românesc (Agigea, Topraisar, Techirghiol, Eforie, Tuzla, 23August).

11 ofertanți vor să câștige cele 4.3 miliarde de lei fără TVA pentru construcția drumului de mare viteză.

Sunt companii din România, Turcia, Italia, Ucraina și Bulgaria.

Este vorba despre :

- Asocierea formată din CONSTRUCȚII ERBAȘU SA (lider) – CONCELEX SRL – X-WAY INFRASTRUCTURE SRL (România)


– Asocierea AUTOMAGISTRAL PIVDEN LLC (lider) – GOTT STRASSE S.R.L. – PERFECT CONSULT EUROPE SRL – NVO “TRANSINZHINIRYNG” S.R.L. – МAST-BUD LTD (Ucraina – România)

– DOGUS INSAAT VE TICARET A.S. (Turcia)

– Asocierea IC IÇTAŞ INŞAAT SANAYI VE TICARET A.Ş. (lider) – ROTARY CONSTRUCȚII MENTENANȚĂ SA (Turcia – România)

– Asocierea ITINERA S.p.A (lider) – SAIPEM S.p.A. (Italia) – Pe 3 august 2023, compania italiană Saipem SpA şi filiala Saipem România SRL au fost selectate oficial de OMV Petrom (SNP), operator al Neptun Deep, pentru dezvoltarea proiectului din Marea Neagră, încheind un contract de 1,6 miliarde de euro cu unicul producător local de petrol şi gaze, conform unui raport publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

– KALYON INSAAT SANAYI VE TICARET A.S. (Turcia) – are din 2021 o sucursala în București. În 2023 a înregistrat profit de 16.4 milioane lei și cifră de afaceri de peste 108 milioane lei. Administrator este Ugur Kose.

– Asocierea MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. (lider) – Potrivit profilului de pe reţeaua LinkedIn, Makyol se ocupă de proiecte de infrastructură, rezi­den­ţiale, comerciale şi de turism, atât în Turcia, cât şi în restul lumii - OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. (Turcia) - Constructorul Ozaltin (Turcia) ajunsese anul trecut la 85% stadiu fizic de execuție pe primul lot al Drumului Expres Craiova – Pitești. Din 2022 are o sucursală în București. Pentru 2023 a raportat pierderi de 525.000 lei și o cifră de afaceri de 33 milioane lei potrivit www.romanian-companies.eu.

– Asocierea MAPA INSAAT VE TICARET A.S. (lider) – GUNAL INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. (Turcia)

– Asocierea ONUR TAAHHUT TAŞIMACILIK INŞAAT TICARET VE SANAYI A.Ş. (lider) cu sucursală în București din 2022 și pierderi de 37.000 lei în 2023 – STRACO HOLDING SRL (Turcia – România)

– Asocierea TRACE GROUP HOLD PLC (lider) – filială în București din 2021, profit de 4.7 milioane lei în 2023 și o cifră de afaceri de 54 milioane lei - BOG’ART SRL – GP GROUP JSC – OYL COMPANY HOLDING AG S.R.L. (Bulgaria – România)

– WEBUILD SPA – MILANO (Italia). Funcționează în România din 1994, are sediu permanent desemnat în București iar în 2023 a avut o cifră de afaceri de 2.130.349.616 lei și pierderi de 53.609.355 lei la 1.400 de angajați. Reprezentantul firmei este Francesco Bernabe, potrivit www.termene.ro. Webuild SpA (fostă Salini Impregilo SpA)  este un grup industrial italian specializat în afaceri de construcții și inginerie civilă, cu sediul la Milano. Compania a fost înființată oficial în 2014, ca rezultat al fuziunii prin încorporarea Salini în Impregilo.

 
Proiectarea la faza studiului de fezabilitate a fost realizată de compania Consitrans. 


 
 Despre Consitrans SRL
 
Consitrans SRL a fost fondată în anul 1991, are sediul social în București, pe strada Polonă, și se ocupă de inginerie și consultanță tehnică. 
Asociați în firmă sunt Eduard Hanganu, care deține 92% și funcția de administrator, și Viorica Hanganu deține diferența de 8%.

Consitrans SRL este beneficiara a 60 de contracte de achiziții publice în valoare totală de 140.809.750,68 lei.

În 2021, societatea a încheiat contractul pentru studiile și proiectul tehnic pentru Autostrada București-Brașov, tronson Ploiești-Brașov, contract de peste 46 de milioane de lei.

Tot cu CNAIR, a semnat și în 2020, pentru lotul 3 de supervizare a execuției la Centura București, contract de peste 21 de milioane de lei.
Consitrans SRL este asociat și în firma Construct Romstrade Consitrans SRL. Eduard și Viorica  Hanganu mai sunt asociați în Drum Proiect SRL, iar  cea din urmă deține 50% și în Rona Vet Serv SRL.

Consistrans SRL este proiectantul investiției “Alternativa Techirghiol”, al cărui beneficiar este Compania Națională Autostrăzi și Drumuri Naționale. Alternativa Techirghiol, reprezintă o autostradă de aproape 29 de kilometri care se va desprinde din actuala autostradă A4 (Centura Constanței) chiar din zona actualului nod cu Autostrada Soarelui A2, ce va lega Constanța de sudul litoralului.

 
Despre Construcții Erbașu SA  
 
Construcții Erbașu SA București, înființată în 1991, are sediul social pe strada Nicolae G. Caramfil numărul 72, București, Sector 1. Are 15 puncte de lucru în județele București, Bihor, Dâmboțiva, Ilfov.
 
Acționarii firmei sunt Erbașu Romeo Cristian, cu 58% din capitalul social, Erbașu Ion, cu 20%, Erbașu Marius Alexandru, cu 20%, cei din urmă fiind și administratorii firmei. Restul de 2% este deținut de Prodanescu Rosetel, Bădicu Daniela, Petrescu Ileana, Antoniu Sergiu, Nicolae Marian.
 
Activitatea principală desfășurată este „Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale“.
 
Societatea Construcții Erbașu SA (1991) București este acționară în Erbalact SRL, Erhotel Business Transilvania SRL, Erwork SRL, 777 Vertenerg Est SRL, Business Erhotel SRL, Erinvest SRLErhotel Business Baneasa SRL, Innova Integration SRL, Creado Concept SRL  și Mercuria Investments SRL
  
Construcții Erbașu SA (1991) București a obținut, din 2007 până în prezent, prin negociere directă și licitație 462 de contracte cu diferite instituții publice sau de utilitate publică și autorități publice printre care muzeul Țării Crișurilor, S.C. Apa-Canal Ilfov S.A, dar și cu UAT Cernavodă.
 
Societatea desfășoară și activități import export cu Bulgaria, Rusia, Serbia și Spania.
 
În anul 2023 activele imobilizate ajung la apoximativ 51,4 de milioane euro. Cifra de afaceri se dublează la circa 459,5 de milioane euro, profitul urcă la aproape 56,6 milioane euro, iar numărul de angajați crește la 1.150.

 
Despre Concelex SRL
 
Concelex a fost înființată în 1994, are sediul în Bucureşti și este controlată de Daniel Piţurlea.

Compania figurează cu contracte de peste 295 de milioane de euro încheiate numai în ultimii 10 ani.

În 2022 a raportat o cifră de afaceri de 526.982.654 lei, profit de 56.968.964 lei la un număr de 678 de angajați.

Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 69,05%.

Obiectul principal de activitate sunt lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.

Compania are sedii și puncte de lucru în România, Germania și Austria.

Asociat unic persoană juridică este Lucrum Bonum SA, iar administrator este Beniamin Cătălin Vișan.

Lucrum Bonum SA aparține soților Daniel și Violeta Piţurlea, iar bărbatul are și calitatea de administrator.


Despre X-WAY INFRASTRUCTURE SRL
 
Firma cu sediul în București a fost înființată în 2009 și are ca obiect principal de activitate codul CAEN 4211 - Lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor .

În 2023 a avut o cifră de afaceri de 65,917,602, lei, profit de 147,541 lei și 12 angajați.

Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 88.34%.

Potrivit www.termene.ro, compania figurează cu 6 contracte din licitații publice și alte 5 din achiziții directe.

Acționar este Lucrum Bonum SA iar administrator Camelia Gabriela Niculae.

Lucrum Bonum SA aparține lui Daniel și Violeta Piţurlea. Compania este acționar în Concelex SRL și în Concelex Engineering SRL.

 
Despre PERFECT CONSULT EUROPE SRL
 
Compania are sediul social în Măgurele, județul Ilfov și funcționează din 2011 în domeniul ingineriei și consultanței tehnice legate de acestea.

În 2023 a avut 8 angajați, profit de 273.549 lei și o cifră de afaceri de 8.7 milioane lei.


Firma este controlată de Liviu – Andrei Ioniță și figurează cu 20 de contracte din achiziții publice, marea majoritate atribuite de Compania Națională de Investiții.

 
Despre GOTT STRASSE SRL

Firma are sediul social în Brașov și activează în lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor.

În ultimul an fiscal a avut 60 de angajați, profit de 2.1 milioane lei și o cifră de afaceri de aproape 90 de milioane lei.

Compania are trei asociați: Iuliu-Mihail Ivanciuc, Liviu Andrei Ioniță (n.r. PERFECT CONSULT EUROPE SRL) și Ionuț Zota. Ivanciuc este și administratorul firmei care figurează cu trei contracte din licitații publice.

 
ROTARY CONSTRUCȚII MENTENANȚĂ SA
 
Firma aparține omului de afaceri Mihai Leonard Rotaru, una dintre cele mai mari companii de construcții din România, cu multe contracte din bani publici (127 de licitații publice și 4 achiziții directe). Cel mai recent, a fost câștigat împreună cu Bog’Art și Popp și Asociații. Împreună vor reabilita și moderniza sediul Central al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București din Calea Victoriei, un contract de 137 milioane lei.

Compania lui Rotaru a raportat în ultimul an fiscal o cifră de afaceri de 61 milioane lei, profit de 5.6 milioane lei la un număr de 206 angajați. Acționar minoritar în firmă este Costel Armeanu.

Mihai Leorand Rotaru mai controlează și Rotary Construcții, Rotary și Bedamiro Holding Parcări Construct, ultima cu sediul în Buzău și este cunoscut drept un sponsor al PSD.

 
Despre Straco Holding SRL
 
Straco Holding SRL a fost înființată în anul 2007, are adresa în municipiul București, este în stare de funcționare la Registrul Comerțului, iar activitatea principală a firmei este „Lucrări de construcţii a drumurilor şi autostrăzilor“.
  
Asociați în firmă sunt Patrofield Limited din Cipru, Delia Emanuela Horpos, Alexandra – Alina Horpos care îndeplinește și calitatea de administrator.
  
În ultimul an fiscal, compania a avut profit de 15 milioane lei, cifră de afaceri de 84 milioane lei și 24 de angajați.
Firma figurează cu contracte din 5 achiziții directe și 29 de licitații publice.

 
Despre BOG’ART SRL

Constructorul Bog’Art, deţinut de Raul Doicescu care modernizează aeroportul din Satu Mare, vrea și el să contruiască Policlinica Municiplaă de la Constanța.

Împreună cu UTI Construction and Facility Management şi ACI Cluj au câştigat un contract de 225 mil. lei (fără TVA) pentru extinderea terminalului de plecări al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj, cel mai mare aeroport regional din România şi al doilea ca mărime din ţară, după Otopeni.

Bog’Art a realizat în 2023 un business de 852 milioane de lei și profit de 45,251,991 lei la un număr de 395 de angajați.

Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 58.34%.

Firma a fost înființată în1992 și are ca obiect principal de activitate codul CAEN 4120 - Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.
 

Despre Oyl Company Holding AG SRL
 

Potrivit termene.ro, Oyl Company Holding AG SRL a fost înființată în anul 2006, sediul social este la Slobozia, în județul Ialomița, iar obiectul principal de activitate este „Lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor“.
 
În ce privește situația financiară pe anul 2023, Oyl Company Holding AG SRL a avut o cifră de afaceri de 305,241,628 lei, profit de 40,286,784 lei și 388 de angajați.
Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 33.23%.

Asociat unic în Oyl Company Holding AG SRL este Cleopatra Dragomir, văduva afaceristului Corneliu Dragomir decedat la sfârșitul anului trecut iar administrator este Ion - Sorin Micșa.

Cleopatra Dragomir mai figurează și în OCH Logistic AG SRL.
 
Platforma termene.ro informează că firma Oyl Company Holding AG SRL are peste 300 de contracte câștigate - achiziții directe și în jur de 160 de contracte câștigate - achiziții publice din 2007 până în prezent, potrivit informațiilor publice din SICAP/SEAP.
 
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 


PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:

Știri Constanța Au fost depuse 11 oferte pentru construirea Alternativei Techirghiol (FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii