Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:19 01 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Câștigătorii competiției tradiționale kureș la Mihail Kogălniceanu, județul Constanța

ro

01 Jul, 2024 10:04 209 Marime text




Peste 40 de concurenți s-au înscris sâmbătă, 29 iunie, la competiția de lupte tradiționale tătărești – kureș de la Mihail Kogălniceanu. Organizată de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România în colaborare cu Primăria Mihail Kogălniceanu, activitatea a reunit un public numeros care i-a încurajat și aplaudat pe cei care au crezut în propriile forțe și s-au luptat pentru unul dintre premiile puse în joc de organizatori, potrivit unui comunicat al UDTTMR.

Alături de președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, și primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuța Belu, au mai fost prezenți deputatul UDTTMR Varol Amet, muftiul Muurat Iusuf, subsecretarul de stat din cadrul Departamentului pentru Relații Interetnice Dincer Geafer și renumitul handbalist Aihan Omer.

Conform susrei, competiția s-a desfășurat pe trei categorii, la fiecare dintre ele concurenții înscriși primind premii de participare, dar și premiile specifice câștigătorilor. Dintre cei 8 concurenți înscriși la categoria dedicată localnicilor, premiul cel mare a mers la Sorin Pândichi. La categoria dedicată tineretului au fost 13 concurenți iar locul I a fost ocupat de Alexandru Himiniuc, în timp ce la categoria Open, dintre cei 21 de concurenți, Gelil Denis s-a clasat pe locul I.

Citește și
Competiție de lupte tradiționale tătărești – kureș, la Mihail Kogălniceanu, județul Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii