Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
09:31 05 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Căsuțele și spațiile comerciale din Satul de Vacanță, în pericol să nu mai funcționeze vara aceasta!

ro

06 May, 2022 11:17 2192 Marime text
Casa Prahova, Satul de VacantăAsociația agenților  economici care își desfășoară activitatea în Satul de Vacanță trag un semnal de alarmă în legătură cu funcționarea lor pe viitor. 

Reprezentanții Asociației au declarat în cadrul unei conferințe de presă că pensiunile, restaurantele și hotelurile din Satul de Vacanță ar putea rămâne nefuncționale, în acest sezon estival.

Primăria Constanța le-a trimis notificări prin care i-a anunțat că nu le poate elibera autorizații de funcționare.

Motivul îl reprezintă lipsa dovezii titlului aferent acestui activ, potrivit HCLM 19/2018 privind aprobarea regulamentului de constituire a dreptului de superficie cu titlu oneros, asupra terenurilor aflate pe domeniul privat al municipiului Constanța.

UPDATE: Operatorii economici din Satul de Vacanță au decis să facă plângere penală la Parchet împotriva primarului Chițac

Operatorii au menționat că în ianuarie 2022 au mers toți operatorii economici din Satul de Vacanță să depună autorizația de funcționare pentru anul in curs.

„După două săptămâni am primit un răspuns ca nu vom primi autorizarea. În adresele pe care le-am primit, lipsește o dovada a titlului de proprietate a terenului. Pentru ca terenurile sunt domeniul privat al municipiului Constanta. Deci, de fapt, nu sunt domeniul public.

În condițiile în care deținem autorizații de funcționare pentru 2021 pentru unitățile de cazare, ele nu au fost anulate, nu au intervenit modificări ale art 26 din HCL 427/2017, consideram abuziv refuzul primariei.

Noi plătim la spit în fiecare an taxa pentru teren, mai mare decât un impozit. Avem autorizații de construire pentru tot ce este în satul de vacanta. Deci clar căsuțele sunt pe domeniul privat, nu pe domeniul public, altfel nu ar fi trebuit autorizatie de construire. Dacă nu se va remedia aceasta situație, vom merge la parchet“ - au precizat operatorii.



Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că Primăria le cere sa achite 3,5 lei/zi/mp pentru terase.

„De unde sa plătim minimum 10000 de euro pe luna pentru o terasa? Ani de zile am depus la Primarie sa cumpărăm terenul aferent căsuțelor, nu ni s-a răspuns niciodata. Dar unii au reușit, au aprobat preferential. Noi suntem niște societăți comerciale, am plătit către SPIT toate taxele și impozitele, inclusiv pentru folosire teren și eliberare autorizație de functionare. Noi de unde sa scoatem acum banii ăștia dacă nu funcționam? De ce ne-au luat banii dacă nu ne lasă să deschidem?“ - au mai menționat operatorii. 


Operatorii susțin că sunt in primejdie aproximativ 500 de locuri de muncă, de la 27 de agenți economici.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii