Cât costă un brad de Crăciun la Constanţa. Cum se poate îngriji un brad în ghiveci (galerie foto)
Cât costă un brad de Crăciun la Constanţa. Cum se poate îngriji un brad în ghiveci (galerie foto)
05 Dec, 2019 00:00
ZIUA de Constanta
4976
Marime text
Primii brazi de Crăciun au apărut la vânzare în Constanţa. Cei care vor să nu respecte vechea tradiţie de a împodobi bradul în Ajunul Naşterii Domnului, pe 24 decembrie, îşi pot alege coniferul din pieţele din municipiu sau din diverse magazine.
Fie că oamenii preferă bradul la ghiveci sau clasic, de înfipt în suportul special din sufrageria oamenilor, alegerea bradului perfect este o provocare pentru orice familie. Prima provocare este preţul. Dacă în alţi ani, preţurile brazilor săreau de 100 de lei, în piaţa Tomis III, un brad costă între 50 şi 100 de lei la un comerciant. În marile magazine, brazii naturali costă între 30 şi 400 de lei, iar cei în ghiveci pornesc de la suma de 69 de lei.
Bradul la ghiveci este o opţiune preferată de mulţi români care aleg să împodobească pomul de Crăciun mai devreme – în prima jumătate a lunii decembrie şi care doresc să aibă coniferul verde şi până după sărbători. În plus, alternativa la bradul tăiat este că cel la ghiveci poate fi replantat sau, cu puţină grijă, poate fi refolosit la Crăciunul viitor.
Imediat după ce aţi achiziţionat bradul, nu este recomandat să-l aduci direct în casă. Bradul este un copac viu şi are nevoie de o perioadă de acomodare atunci când trece de la o anumită temperatură la alta. Trecerea bruscă de la frig la cald poate afecta dezvoltarea ulterioară a copacului. Un brad în această perioadă se află într-o stare latentă de vegetaţie, iar expunerea imediată la căldură îi va deregla procesele biologice şi va începe să crească în condiţii improprii unei bune dezvoltări. Dacă staţi la bloc, este indicat să lăsaţi bradul în balcon pentru 2-3 zile, apoi să-l introduceţi într-o încăpere răcoroasă, pe care să o încălziţi treptat.
În momentul în care aţi ales locul ideal pentru a aşeza bradul de crăciun este indicat să introduceţi ghiveciul într-un vas de tablă care vă va ajuta să menţineţi o umiditatea corespunzătoarea copacului. Aveţi grijă ca poziţionarea ghiveciului să fie una verticală. Bradul se udă zilnic, cu o cantitate de circa 1 litru de apă, în condiţiile în care bradul atinge o înălţime de 1,50 m sau mai mult.
Este recomandat să verificaţi dacă această apă este absorbită de la o zi la alta, deoarece sunt foarte multe soiuri de brad şi fiecare reacţionează în mod diferit. De regulă, un brad în ghiveci poate supravieţui în casă, la căldură, doar 7-10 zile, după care trebuie scos imediat într-un mediu mai răcoros şi luminos.
Citeşte şi:
Bănuţul de cupru – secretul pentru ca bradul de crăciun să nu se usuce!
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii
- Coca 05 Dec, 2019 12:01 Cei cu brazi din tomis 3 ar trebui controlați pt ca nu au nici un act