Cât va încasa asocierea ABC Val - House Consult pentru continuarea lucrărilor la Campusul Henri Coandă
Cât va încasa asocierea ABC Val - House Consult pentru continuarea lucrărilor la Campusul Henri CoandăConcret, Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat (RAEDPP) a atribuit pe 9.06.2017 lucrări suplimentare în cadrul contractului nr. 12745/24.11.2015, având ca obiect proiectare - fazele DTAC, PT, DDE şi execuţie lucrări - „Construire unităţi locative modulare în municipiul Constanta şi lucrări tehnico-edilitare aferente - Campus Social Henri Coandă, strada Stefăniţă-Vodă, zona II“, aşa cum se arată în anunţul de atribuire.
Sumele pentru construirea acestor locuinţe provin de la bugetul local. Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat Constanţa, instituţie care administrează Campusul Social Henri Coandă, a suplimentat contractul pentru extinderea cartierului cu peste un milion de lei.
În acest sens, a obţinut de la Primăria Constanţa, pe data de 28 aprilie, Autorizaţia de construire nr. 479 pentru „Construire zece unităţi locative modulare în municipiul Constanţa, lucrări tehnico-edilitare aferente şi organizare de şantier Campus Social Henri Coandă - zona II“. Autorizaţia este valabilă 12 luni. Investiţia se va realiza pe aleea Zmeurei nr. 3.
În ianuarie 2016, Primăria Constanţa, prin RAEDPP, a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului memoriul de prezentare a proiectului „Construire zece unităţi locative modulare în municipiul Constanţa, lucrări tehnico-edilitare aferente şi organizare de şantier - Campus Social Henri Coandă - zona II“, în vederea obţinerii acordului de mediu.
În ce constau lucrările de extindere a Campusului Henri Coandă?
Proiectul „Construire zece unităţi locative modulare în municipiul Constanţa, lucrări tehnico-edilitare aferente şi organizare de şantier - Campus Social Henri Coandă - zona II“ este iniţiat şi dezvoltat prin programul Primăriei Municipiului Constanţa ce urmăreşte realizarea unui cartier de locuinţe sociale cu capacitate mare de cazare, pentru persoanele nevoiaşe din oraş. Proiectul presupune construcţia a zece blocuri de locuinţe cu regim de înălţime P+2E.Pentru o mai bună detaliere a proiectului, terenul cu suprafaţa de 60.000 mp a fost împărţit în două zone de studiu (I şi II), zona I cuprinzând un număr de 17 blocuri de locuinţe având regimul de înălţime P+2E, a căror construcţie a fost finalizată. Zona II a fost, la rândul său, împărţită în trei etape de construire: trei imobile de locuinţe sociale (regim de înălţime P+2E) finanţate conform Legii 114/1996 - în execuţie, trei imobile de locuinţe sociale (regim de înălţime P+2E) finanţate conform O.U.G. 74/2007 - în execuţie şi zece imobile locuinţe sociale (regim de înălţime P+2E). Investiţia se va realiza în municipiul Constanţa, aleea Zmeurei nr. 3, lot 2.
Cele zece tronsoane sunt identice ca dimensiuni (31,75 m x 14,90 m), fiecare având suprafaţa construită de 473,1 mp x 10 = 4.731 mp - suprafaţa desfăşurată - 1.419,3 mp x 10 = 14.193 mp. Fiecare bloc are 57 de unităţi modulare constituite în unităţi locative cu o cameră (47,40%), două camere (42,10%) şi trei camere (10,50%), rezultând un total de 570 de unităţi locative structurate astfel: 270 de unităţi locative cu o cameră, 240 de unităţi locative cu două camere şi 60 de unităţi locative cu trei camere. Fiecare modul/bloc este format din 57 de unităţi locative modulate, după cum urmează: 27 cu o cameră, 24 cu două camere şi şase cu trei camere.
Unităţile vor fi dotate şi echipate având în componenţă: baie, bucătărie, cameră de zi, dormitor şi spaţiu pentru depozitare. Baia va fi echipată cu lavoar, inclusiv baterie; cădiţă de duş, inclusiv baterie; vas WC. Bucătăria va avea corp mobilier, blat, plită electrică cu două ochiuri - putere maximă 2.000 W, mini-frigider şi spălător. Camerele vor fi dotate cu paturi (inclusiv saltele).
În 2015, contractul a fost câştigat de asocierea SC ABC Val SRL - SC House Consult SRL
Vă reamintim că, în 2015, după o procedură de licitaţie, contractul pentru zona a II-a a Campusului Social Henri Coandă a fost câştigat de asocierea dintre SC ABC Val SRL, în calitate de lider, şi SC House Consult SRL.Valoarea estimată a contractului a fost de 34.688.534 de lei, fără TVA, dar după licitaţie s-a ajuns la 34.334.746,67 de lei, fără TVA.
Noile imobile destinate persoanelor defavorizate vor ocupa o suprafaţă de 18,8 hectare, vor avea un regim de P+2 etaje şi vor conţine, în total, 570 de unităţi locative, împărţite astfel: 270 cu o cameră, 240 cu două camere şi 60 cu trei camere.
În prezent, Campusul Social Henri Coandă este format din zece module/blocuri, cu funcţiunea de locuinţe sociale colective, regim de înălţime P+2E, identice ca dimensiuni (31,60 m x 14,90 m), fiecare având suprafaţa construită de 470 mp. Cele zece tronsoane au câte 57 de unităţi modulare constituite în unităţi locative cu un dormitor (47,40%), două dormitoare (42,10%) şi trei dormitoare (10,50%), rezultând un total de 570 de unităţi locative.
Despre ABC Val SRL
Firma ABC Val SRL a luat fiinţă în anul 1993 şi are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 698.210 lei, integral vărsat, este compus din 69.821 de părţi sociale. Asociat unic al societăţii este Vasile Costea, născut pe 15.07.1960, în Medgidia. Tot el este şi administratorul societăţii, care se ocupă de „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“.
De-a lungul anilor, ABC Val SRL şi-a adjudecat mai multe contracte de la autorităţile locale. Contractul „Execuţie lucrări aferente obiectivului de investiţii «Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Constanţa»“ a avut o valoare totală de 29.543.222,71 de lei. Licitaţia organizată de Primăria Constanţa a fost câştigată de asocierea ABC Val - SCD Antrepriză Construct.
De asemenea, ABC Val SRL a câştigat contractul „Lucrări suplimentare aferente obiectivului de investiţii construire parcare multietajată P+7E, în staţiunea Mamaia, zona Cazino Albatros“, în valoare de 805.943,9 lei. În portofoliul de lucrări al societăţii regăsim şi contractele „Servicii de deszăpezire a căilor rutiere, pietonale şi a platformelor de circulaţie, din porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud, Midia şi Mangalia“, atribuit de Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, „Executarea lucrărilor de construcţii pentru realizarea obiectivului Supraetajare Pavilion A - Baza Nautică a UMC“, atribuit de Universitatea Maritimă din Constanţa, „Reabilitarea şi extinderea unei clădiri din zona metropolitană Constanţa, localitatea Corbu, în vederea utilizării acesteia drept centru de tineret“, atribuit de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Constanţa, „Lucrări conexe container de mari dimensiuni cu destinaţia Terminal Cargo General“, atribuit de SN Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu - Constanţa SA, „Reparaţii accese (scări) în corpurile A, B, C“, la sediul Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile SA, „Sistematizare pe verticală locuinţe ANL, etapa a II-a, strada Oituz nr. 75, municipiul Mangalia“, adjudecat de la Primăria Mangalia.
Despre House Consult SRL
Societatea s-a înfiinţat în anul 2005 şi are sediul social în Bucureşti. Capitalul social subscris este de 400 de lei. Asociaţi sunt Alexandra Victoria Briban, cu 25%, şi Radu Briban, cu 75%. Acesta din urmă are şi calitatea de administrator. Obiectul de activitate al firmei vizează „activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea“.
Societatea bucureştenilor a mai executat proiectare etape studiu de fezabilitate, proiect tehnic, detalii de execuţie şi caiete de sarcini pentru mai multe obiective de investiţii din Constanţa, cum ar fi ansamblul rezidenţial Baba Novac sau promenada turistică Mamaia, mai multe hoteluri din staţiunea Mamaia, ansambluri de locuinţe private din Constanţa şi Medgidia, dar şi pentru locuinţe sociale construite în Eforie Sud şi Constanţa.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp