Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:23 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cătălin Predoiu, cu prilejul Zilei Aviației Române și a Forțelor Aeriene

ro

20 Jul, 2024 09:46 172 Marime text
foto: Facebook.com Pe 20 iulie, de Ziua Aviației Române viceprim-ministrul și ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a subliniat importanța sărbătorii care coincide cu prăznuirea Sfântului Mare Prooroc Ilie Tezviteanul, protectorul zborurilor. Predoiu a evocat curajul și sacrificiul celor care au contribuit la istoria aviației române și au adus cinste țării prin dedicarea lor.

Ministrul a evidențiat progresele recente în modernizarea flotei Inspectoratului General al Aviației, inclusiv achiziționarea a șapte elicoptere Black Hawk, trei EC-135 și două avioane Bombardier Learjet 75. Aceste noi dotări sunt esențiale pentru misiunile de salvare și intervenție, monitorizarea traficului și transportul pacienților.

Iată mesajul integral transmis de Predoiu:

 În fiecare an, pe 20 iulie, sărbătorim, odată cu prăznuirea Sfântului Mare Prooroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al temerarilor zborului, Ziua Aviației Române şi a Forţelor Aeriene.

Este un moment în care celebrăm istoria, curajul și patriotismul celor care și-au sacrificat viața și sănătatea în numele României. Este datoria noastră să îi cinstim pe cei care, prin acțiunile lor în momente cheie ale istoriei, și-au respectat ad literam jurământul depus cu mâna la inimă.

Sunt eroii care, de generații întregi, sunt surse de inspirație pentru tineri, pentru piloții români.

Ca ministru al Afacerilor Interne mi-am asumat datoria de a furniza servicii publice de calitate și de a contribui eficient la siguranța românilor, prin misiuni operative și, cel mai important, prin misiuni de salvare. În ultimii ani ne-am dezvoltat capacitățile de reacție și intervenție prin achizițiile făcute, astfel că misiunile piloților militari din MAI sunt apreciate de întreaga țară.

Flota Inspectoratului General al Aviației a fost mărită, doar în ultimul an, cu 7 elicoptere Black Hawk, 3 elicoptere EC-135 pentru monitorizare trafic rutier și 2 avioane Bombardier Learjet 75. șase elicoptere Black Hawk sunt destinate intervențiilor în situații de urgență, iar avioanele Bombardier Learjet 75 sunt utilizate pentru transportul pacienților aflați în stare deosebit de gravă. Monitorizarea traficului și acțiunile poliției beneficiază de sprijin aerian prin utilizarea unui elicopter Black Hawk, livrat în ultimul an, și a trei noi elicoptere EC-135. În 2024 a fost semnat încă un contract pentru un Black Hawk.

În prezent ne concentrăm pe modernizarea și extinderea capacităților noastre aviatice, iar prin aceste eforturi ne propunem să consolidăm securitatea națională și să contribuim activ și la siguranța frontierelor. Obiectivul nostru este ca misiunile componentei aviatice a MAI să răspundă cu succes nevoilor românilor.


Pentru toți cei care au avut curajul de a-și dedica viața și misiunea Forțelor Aeriene, le ofer deplinul meu respect și apreciere.

„Cer senin”! La mulți ani!


 Citește și:

Ziua Inspectoratului General de AviațieISU Constanța își exprimă aprecierile pentru eroii aerului

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii