Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:23 05 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Caz cutremurător în Constanța Fetiță, de trei ani, adusă drogată cu marijuana la Spitalul Județean. A fost întocmit un dosar penal! - VIDEO

ro

05 Jul, 2024 10:09 1913 Marime text
  • La sfârșitul săptămânii trecute, o femeie s-a prezentat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța împreună cu fetița ei în vârstă de trei ani.
  • Minora a fost internată de urgență la Spitalul Județean Constanța, cu simptomele specifice unei supradoze.
  • În urma analizelor se sânge, micuța a ieșit pozitiv la canabis.
 
Surse judiciare au declarat, în exclusivitate pentru Gândul, că fetița se simțea rău și îi străluceau ochii într-un mod nefiresc.
 
Imediat, medicii au presupus că fetița a ingerat substanțe stupefiante, motiv pentru care au testat-o, iar pacienta a ieșit pozitiv la canabis. Copilul a primit tratament de urgență, iar personalul medical a anunțat Poliția. Totodată, a fost testată și femeia pentru consum de stupefiante, însă rezultatul a fost negativ.

La spital au ajuns ofițeri de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, care au audiat-o pe mama copilului, cetățean olandez care ar lucra ca navigator pentru o companie din Țările de Jos. Aceasta ar veni destul de des în România, în condițiile în care soțul ei este român și locuiește la Agigea.


 
Mama a fost audiată de polițiști și ar fi menționat că nu știe cum a fost posibil ca fiica ei să fie intoxicată cu stupefiante. Totuși, ea a menționat că în ziua respectivă dusese copilul la un magazin care comercializează produse alimentare tradiționale românești. Ofițerii antidrog sunt de părere că cea mai plauzibilă ipoteză ar fi aceea că fetița de trei ani a fost ținută într-un mediu în care s-a consumat canabis și copilul ar fi fumat pasiv, mai scrie Gândul.
 
Anchetatorii au întocmit un dosar penal, care este coordonat de un procuror DIICOT. Polițiștii au sesizat și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța, care a început o anchetă socială.

UPDATE:

Mihaela Ristea, de la DGASPC Constanța, a punctat pentru cotidianul ZIUA de Constanța că evenimentul a fost sesizat la ei în data de 30 iunie 2024.

„Echipa mobilă s-a deplasat la sesizarea SCJU și a secției de poliție, iar aceasta a constatat internarea fetiției. Dacă este cazul, în funcție de ce relevă anchetele organelor de specialtiate, DGASPC va derula o eventuală anchetă”, a spus Mihaela Ristea.


Situația este incertă în sensul că mama a declarat că nu știe cum au ajuns produsele lângă copil. De asemenea, oamenii legii verifică și dacă mama se ocupa de vânzarea drogurilor.

UPDATE 1.

Este vorba despre un pacient minor de trei ani. A fost internat în unitatea noastră prin serviciul de urgență. Când a fost adus la spital, copilul prezenta stări de somnolență, fiind internat pentru ingestie de substanță necunoscută.  În urma testelor texocologice, minorul a ieșit pozitiv la substanțe interzise și a primit tratament de specialitate. După mai bine de 24 de ore se spitalizare, starea sa de sănătate s-a îmbunătățit și a fost externat în condiții de siguranță, a declarat Crina Kibei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Constanța.



Citește și:

Caz șocant la Năvodari! Copil de 6 ani agresat pe plajă de o femeie de 42 de ani
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii