Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
09:41 26 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cazinoul rămâne la Compania Naţională de Investiţii Primăria caută soluţii pentru sancţionarea firmelor care sabotează proiectele prin contestaţii!

ro

31 Mar, 2016 00:00 2733 Marime text


Cazinoul reabilitat până în 2018 rămâne o ţintă nerealistă! Sunt slabe speranţe ca lucrările de reabilitare a Cazinoului din Constanţa să mai înceapă în cursul acestui an. S-a elaborat studiul de fezabilitate, au fost stabiliţi indicatorii tehnico-economici în cadrul Consiliului tehnico-economic şi a fost aprobată suma de aproximativ 9,2 milioane de euro pentru restaurarea obiectivului Cazino.
 
Compania Naţională de Investiţii a organizat licitaţia în urma căreia ar fi trebuit să fie selectat un consorţiu de firme care va proiecta şi executa lucrările de consolidare şi reparare a imobilului. Între timp, licitaţia a ajuns la un capăt de pod şi va trebui reluată, dat fiind faptul că firmele care au depus oferte şi au atacat ulterior procedura de licitaţie au fost, rând pe rând, descalificate.
 
Referitor la reabilitarea Cazinoului, viceprimarul Decebal Făgădău a declarat că îl întristează faptul că tocmai companiile constănţene sunt cele care blochează acest proiect. „Da, mă deranjează că sunt două companii din Constanţa care pun beţe în roate acestui proiect. Voi căuta împreună cu juriştii Primăriei modalităţi ca aceste companii să fie trase la răspundere, pentru că acest proiect bate pasul pe loc“, a declarat Făgădău.

Acesta spune că acelaşi lucru se întâmplă şi cu proiectul privind reabilitarea Parcului Arheologic, unde s-a dat ordin de sistare a lucrărilor, după ce instanţa a comunicat Primăriei să reia licitaţia la acest obiectiv. „Se reiau aceleaşi oferte. Finalizarea lucrării depinde de momentul în care se termină evaluarea. Termenul de 30 iunie nu cred că mai poate fi respectat în acest moment.“

Cine sunt contestatarii de meserie: Rico SRL şi Euromateria SRL

Cine este în spatele asocierii Euromateria SRL - Rico SRL - Princer SA? Cu sediul social în municipiul Bucureşti, strada Wilhelm Filderman, Euromateria SRL a fost înfiinţată pe 17.02.2015. Firma provine din schimbarea sediului în alt judeţ. Capitalul social, compus din 1.000 de părţi sociale, este deţinut de Răzvan-Mihai Gheorghe, care este şi administratorul firmei ce are ca obiect de activitate „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“. Răzvan-Mihai Gheorghe mai figurează ca asociat în Wiga Teal SRL, dar şi în mai multe societăţi radiate. 

Rico SRL a fost înfiinţată la data de 17.06.1991 şi are sediul social în municipiul Constanţa, pe strada Celulozei. Capitalul social, compus din 1.008.580 de părţi sociale, este deţinut de Marcel Cornel Gheorghe. Administratorul judiciar al firmei este GD Reorganizare şi Lichidare IPURL. Rico SRL se ocupă de „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“. În octombrie 2015, asupra părţilor sociale pe care debitorul Marcel Cornel Gheorghe le deţinea în cadrul SC Rico SRL, respectiv un număr de 1.008.580 de părţi sociale, se instituise sechestru până la concurenţa sumei de 4.479,40 de lei.


 
La rândul său, Princer SA a fost înfiinţată în anul 1991 şi are sediul social în Bucureşti, bulevardul Naţiunile Unite. Cele 1.054.647 de acţiuni ale firmei sunt deţinute de: Soprex Imi SA, cu 232.023 de acţiuni (22% din capitalul social), Alecsandru Corneliu Angelescu, cu 516.777 de acţiuni (49% din capitalul social), Asociaţi Listă, cu 9.803 acţiuni (0,93% din capitalul social), Listă Acţionari Persoane Fizice, cu 296.044 de acţiuni (28,07% din capitalul social). Persoane împuternicite ale firmei, care se ocupă de „activităţi de arhitectură“, sunt: Ştefan Lazăr, Constanţa Floricel Constantinescu şi Alecsandru Corneliu Angelescu.

Aceiaşi contestatari şi la proiectul Parcului Arheologic!

Lucrările demarate în luna noiembrie 2015 la Parcul Arheologic din municipiul Constanţa de asocierea SC Mobitom SA (lider de asociere), SC Pomacost SA (asociat), SC Almaclima SRL (subcontractant) şi SC Sielbol SRL (subcontractant) au fost oprite. Inclus într-un proiect de reabilitare cu bani europeni, parcul din buricul municipiului Constanţa arată, acum, ca după război. Gropi, şanţuri, asfalt spart şi moloz, toate lăsate baltă printre vestigiile urbei de la malul mării.

 
Motivul stopării lucrărilor este dosarul nr. 706/36/2015, înregistrat pe data 26 octombrie 2015 la Curtea de Apel Constanţa, Secţia a II-a Civilă, de contencios administrativ şi fiscal, materia - contencios administrativ şi fiscal, obiectul - litigiu privind achiziţiile publice. Părţile dosarului sunt SC Euromateria SRL (lider de asociere) şi SC Rico SRL, în calitate de reclamanţi, şi Municipiul Constanţa, asocierea SC Mobitom SA - SC Pomacost SA, în calitate de pârâţi. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii