Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:16 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CCINA - pregatiri pentru Forumul de la Batumi

ro

06 Feb, 2010 06:33 1338 Marime text
Ieri, Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa (CCINA) a fost gazda ambasadorului Georgiei în România, Levan Metreveli, precum şi a ministrului consilier al Ambasadei Georgiei la Bucureşti, Grigol Magrakvelitze.

Scopul acestei vizite a fost pregătirea organizării comune a Forumului economic care se va desfăşura la sfârşitul lunii aprilie 2010 în Georgia, la Batumi - Republica Autonomă Adjara. Ambasadorul Metreveli a prezentat atât situaţia economică din Georgia, cât şi obiectivele cele mai importante şi semnificative din Republica Autonomă Adjara şi oraşul Batumi.

În cadrul forumului de la Batumi se va pune accent pe probleme de infrastructura, transport şi turism. „Aşteptăm ca domnul preşedinte Mihail Saakashvili să efectueze vizita oficială în România, care am înţeles că va fi undeva la începutul lunii aprilie, după care noi să organizăm o misiune economică din Constanţa, o misiune foarte mare. Ei sunt gata să suporte toate costurile de cazare şi masă ale delegaţiei române, urmând ca delegaţia română să se organizeze cu transportul", a precizat preşedintele CCINA Constanţa, Mihai Daraban. Aceasta a mai precizat că se intenţionează ca transportul să fie efectuat cu un avion charter, cu plecare de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, pentru a se putea zbura direct la Batumi, cu costurile de escală reduse astfel încât şi biletul de avion să coste mai puţin. În plus, se pare că şi media va fi prezentă la Batumi, pentru ca Georgia să fie prezentată aşa cum este ea astăzi, o ţară care a făcut „un salt spectaculos în dezvoltarea infrastructurii, şi care a ajuns pe locul 11 în lume la mediul prietenos de a face afaceri, după ce acum vreo trei ani erau pe locul 130", după cum a precizat Mihai Daraban.

La acest eveniment au participat 24 de agenţi economici din Constanţa din domenii de activitate precum agricultură, construcţii, transporturi sau turism.

Infrastructura, transporturile şi turismul sunt cele mai importante trei subiecte care se vor afla şi pe agenda Forumului economic de la Batumi, sectoare prioritare în care se încearcă o colaborare. „Fără îndoială, cele mai importante, aşa cum s-a exprimat şi ambasadorul, pleacă de la transport, de la legătura dintre cele două ţări, atât de pasageri cât şi de marfă, după care ar veni infrastructura turistică, ce se ridică la nişte standarde care ne pun şi pe noi puţin în offside, şi nu în ultimul rând partea de agricultură, de alte domenii de activitate ", a mai precizat preşedintele CCINA.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii