Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:14 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce a discutat primarul Vergil Chițac cu medicii Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Când și cum se redeschide spitalul

ro

04 Oct, 2021 16:51 2074 Marime text


Reprezentanți ai Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța au participat astăzi, 4 octombrie 2021, la o ședință cu primarul Constanței, Vergil Chițac, dar și alți reprezentanți ai autorităților publice.

Surse care au participat la discuții au precizat, pentru ZIUA de Constanța, că discuțiile au reprezentat, în fapt, o ședință de lucru, în care s-au stabilit lucrurile ce trebuie făcute pentru a se putea reporni activitatea spitalului.

Amintim, întâlnirea de astăzi vine ca urmare a incendiului produs la Secția de Terapie Intensivă Covid din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța de vineri, 1 octombrie 2021.

Zece pacienți erau internați pe Secția de Terapie Intensivă la momentul izbucnirii incendiului. Șapte dintre aceștia au murit, din cauza flăcărilor ce au cuprins secția.

Restul pacienților care erau internați în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, spital suport Covid, la momentul izbucnirii incendiului au fost transportași la celelalte unități medicale din oraș, dar și din județ.

În urma tragediei, autoritățile publice locale au anunțat demiterea managerului SCBI Constanța, dr. Stela Halichidis.

Sursele menționate anterior au declarat că, în urma discuțiilor de astăzi, s-a stabilit ca activitatea SCBI să fie repornită pe etape.

Astfel, în primă etapă, se va urmări obținerea avizelor pentru secțiile ce pot fi deschise în perioada imediat următoare, respectiv Laboratorul, Farmacia și Secțiile Anti-rabic și HIV.

Ulterior, după desigilarea spitalului, se va lucra la igienizare și la repornirea secțiilor ce nu au fost afectate de incendiu.

Conform surselor citate, medicii care lucrau la Secția de Terapie Intensivă a SCBI, dar și celelalte cadre medicale din interiorul spitalului sunt, în acest interval, detașate la alte instituții medicale, acestea lucrând în permanență.

„Noi, angajații acestui spital, suferim alături de pacienții răniți în incendiu, alături de pacienții noștri care acum se află în alte instituții medicale din județ și pe care noi încercăm să=i gestionăm chiar și de la distanță (....) SCBI Constanța a funcționat în ultimele 18 luni sub o presiune fantastică“, a declarat dr. Corina Maxim.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii