Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:37 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce mai cer patronii la angajare

ro

24 Oct, 2009 01:39 1931 Marime text
anunt_angajare_zidar.jpgConcedierile masive din ultima perioadă au dat avânt serios pretenţiilor pe care le au angajatorii. Dovada acestui fapt sunt anunţurile apărute în ziarele locale, care sunt generoase mai mult în condiţii decât la salarii, acestea din urmă fiind de regulă doar „decente".

Exemplul cel mai elocvent este oferta de angajare a unei întreprinderi agrozootehnice ecologice cu sediul în Techirghiol. Deşi amuzant la prima citire, totuşi mulţi probabil s-ar întreba dacă este doar o glumă proastă sau dacă ar trebui să se îngrijoreze de-a binelea.

Această firmă vine cu o mare noutate: angajează muncitori cu „pregătire poliprofesională în activităţi de construcţii şi gospodărie". Mai pe scurt, anunţul cere ca aplicantul la jobul în cauză să fie specializat în zidărie, dulgherie, tâmplărie, instalaţii electrice, sudură, electrică şi autogenă, iar lista probabil este mult mai mare, deoarece etc-ul de la final nu sună chiar a bine.

În plus, „omul bun la toate" trebuie să aibă şi permis de conducere, cazarea şi masa fiind oferite la locul de muncă. Depinde acum şi cât de obligatorii sunt ultimele două condiţii, căci personalul de la resurse umane a redactat anunţul probabil dimineaţa, când ceaţa încă era deasupra Techirghiolului şi astfel este ceva mai... interpretabil.

Totuşi, cererea de angajare nu ar fi avut un final apoteotic dacă nu s-ar fi specificat că „înclinaţiile spre furt şi beţie" trebuie să lipsească.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii