Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:03 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce nu ştim şi ar trebui să ştim despre noul tronson de autostradă (galerie foto)

ro

01 Aug, 2011 00:00 3373 Marime text
cap_8.jpgTronsonul de 21 de kilometri din Autostrada Soarelui inaugurat vineri de primul ministru Emil Boc şi ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, nu reuşeşte să îi ajute prea mult pe şoferi în ceea ce priveşte timpul parcurs dinspre Bucureşti spre litoral şi invers.

Singurul avantaj al noii porţiuni de autostradă este faptul că şoferii pot ocoli aglomeraţia din Constanţa, doar în cazul în care se îndreaptă spre staţiunile şi localităţile din sudul judeţului dar şi înapoi. Pentru cei care vor să ajungă în staţiunea Mamaia, vechiul traseu este cel mai indicat, asta până când va fi inaugurată şi cealaltă porţiune care leagă Ovidiu de joncţiunea din dreptul localităţii Cumpăna. Până atunci, cei care doresc să intre pe bitumul proaspăt al porţiunii dintre Murfatlar şi Lazu vor fi nevoiţi să meargă o mare parte din drum cu viteza maximă de 80 km/h, circulându-se pe o singură bandă. Practic, ceea ce trebuia inaugurat erau cei câţiva kilometri (aproximativ şapte) înainte de ieşirea de pe autostradă, spre Lazu, când se trece pe două benzi pe sens şi unde limita de viteză este cea în regim de autostradă, 130 km/h.

Traseul noii porţiuni din A2 şi A4

Intrarea pe noua porţiune de autostradă se face la doi kilometri după localitatea Murfatlar spre Ciocârlia. Urmează autostrada, care ocoleşte Valu lui Traian, prin dreapta şi Cumpăna, prin stânga. Se trece de noul pod peste Canalul Dunăre-Marea Neagră şi de joncţiunea unde se va face legătura cu centura de ocolire a Constanţei (A4) iar peste alţi câţiva kilometri este ieşirea în dreptul localităţii Lazu. Aceasta se va face în DN 39, care face legătura cu staţiunile aflate la sud de Constanţa (Eforie, Costineşti, Olimp, Neptun, Jupiter, Saturn, Mangalia, Vama Veche, 2 Mai). Ceea ce nu se ştie este că, deocamdată, până la darea în folosinţă a centurii de ocolire a Constanţei, nu pot folosi acest tronson decât cei care vin din direcţiile Ostrov - Constanţa şi Cernavodă - Constanţa. Cei care folosesc traseul Hârşova - Constanţa nu au nicio posibilitate în acest sens.

Însă mai trebuie ştiut ceva: în ciuda zvonurilor că TIR-urile nu vor au acces pe noul tronson, acestea circulau ieri de la Basarabi la Agigea şi invers. Şi nici viteza pe tronsonul de şapte kilometri de autostradă nu este de 80 de kilometri pe oră, ci de 130.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • dan 01 Aug, 2011 12:02 CEA MAI BUNA SOLUTIE, ESTE ACEEA DE A SE REVENI LA TRANSPORTUL DE MARFURI PRIN CFR MARFA, SOLUTIE CARE DE LA REVOLUTIE PANA ACUM S-A INDEPARTAT VOIT, NUMAI CA FIRMELE DE TRANSPORT MARFA, SA CASTIGE ENORM. CFR MARFA, ESTE UN MIJLOC DE TRANSPORT IEFTIN PANA IN PORTUL CONSTANTA SI DESCONGESTIONEAZA TRAFICUL. SA SE VERIFICE CATI DIN FOSTII DIRECTORI AI CFR MARFA, AU LEGATURI DIRECTE SAU INDIRECTE CU FIRMELE DE TRANSPORT, DIRIJAND VOIT TRANSPORTUL MARFII PRIN ACESTEA.