Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:29 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce salarii au luat şefii spitalului Psihiatria, cea mai bănoasă specializare în Constanţa

ro

20 Sep, 2010 02:25 2763 Marime text
cap_5.jpgEste lesne de înţeles de ce pleacă cadrele medicale din ţară, dacă ne ghidăm numai după salariile şefilor de secţie, ruşinos de mici.

Salariile primite de către cadrele medicale ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa în luna iulie sunt cele mai recent postate pe site-ul instituţiei. Din păcate, nu există nume de persoane, ci doar secţia sau departamentul în cadrul cărora activează, funcţia şi cuantumul salariului. Pentru a vedea care era remuneraţia actualilor şefi de secţie, şi vechi în acelaşi timp, a trebuit să facem un slalom printre mai multe rubrici. Astfel, am aflat că cel mai mare salariu îl deţinea nimeni altul decât managerul SCJU, Dănuţ Căpăţână, 6.265 de lei, în timp ce directorul medical, Liliana Tuţa, actualmente şef de secţie la Nefrologie, lua 5.321 lei. Culmea însă, şefa de secţie de la Cardiologie, fosta şi actuala, Elvira Craiu, lua numai 1.614 lei. Ceva mai mulţi bani a încasat în luna iulie medicul Gheorghe Nicola, şeful de la Dermato-Venerice, care mergea acasă cu 2.404 lei, în timp ce Dana Pleş, şef secţie Oncologie, era răsplătită cu 2.411 lei, iar Marta Budu, de la Chirurgie Cardiovasculară, a luat numai 2.455 lei. Şeful de secţie de la Urologie a fost răsplătit mai bine - cu 2.649 lei, iar Constantin Tica, de la Chirurgie Ortopedică-Pediatrică, cu 2.722 lei. Doi dintre cei mai apreciaţi şefi de secţii, atât actuali cât şi foşti, sunt Bogdan Davidescu de la Neurochirurgie - 3.543 lei şi, cea mai bine plătită şefă de secţie, Diana Cârjaliu, care conduce Psihiatria pentru 4.177 lei. Pentru luna august este foarte uşor de făcut socoteala salariilor de la SCJU, trebuie doar să le diminuăm cu 25%. Cu cât a mai rămas şefa de secţie de la Cardiologie, în condiţiile în care salariul era derizoriu oricum?

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Vox Dei 20 Sep, 2010 13:00 Hei , dragilor , va rugam completati acest marticol si cu ce sume de bani castiga respectivii din " privat " . Nu este chiar as , aveti idee ce bani invarte madam Craiu ?
  • Adria 20 Sep, 2010 12:37 Va rog sa nu uiati- cei care sunt cadre didactice au doar 1/2 norma. Mai au un salariu intreg la Facultatea de medicina,