Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
21:19 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce universități din Constanța vor lua bani pentru digitalizare prin PNRR?(DOCUMENTE)

ro

12 Jul, 2022 00:00 1827 Marime text
  • 61 de universități din România vor primi fonduri europene pentru modernizare și digitalizare, prin Planul Național pentru Redresare și Reziliență
  • Patru instituții de învățământ superior sunt din Constanța
  • Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ din Constanța a fost admisă cu un punctaj de 92.5
 

61 de universități din România vor primi fonduri europene pentru modernizare și digitalizare, prin Planul Național pentru Redresare și Reziliență (PNRR).

Lista universităților selectate pentru finanțare a fost aprobată de ministrul Educației, Sorin Mihai Câmpeanu și poate fi consultată în secțiunea „documente”.
 
Dintre cele 61 de proiecte admise, 49 de proiecte aparțin unor universități de stat, iar 12 unor universități particulare.
 
În continuare vă prezentăm punctajul obținut de instituțiile de învățământ superior din Constanța care au aplicat în cadrul proiectului.
Academia Navală "Mircea Cel Bătrân" din Constanța a fost admisă cu un punctaj de 92.5.

92 de puncte a primit și Universitatea Maritimă din Constanța iar Universitatea private "Andrei Șaguna" din Constanța – 87 de puncte.
Universitatea "Ovidius" din Constanța a obținut la rândul său 85 de puncte.
 
Proiectele care au obținut cel puțin 70 de puncte vor fi finanțate în limita bugetului disponibil, în ordinea descrescătoare a punctajelor.


Valoarea totală solicitată în cadrul acestui apel de granturi pentru digitalizare prin PNRR este de 219.574.787,55 euro.
Proiectele pentru investiții în infrastructura digitală și formarea de competențe digitale avansate au fost depuse în perioada 9 – 17 iunie în cadrul Investiției 16 – Digitalizarea universităților și pregătirea acestora pentru profesiile digitale ale viitorului, finanțată prin Planul Național pentru Redresare și Reziliență al României.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



Citește și:

Ministrul Cseke Attila „Autoritățile publice locale au depus cereri în valoare de 1,92 miliarde de euro pentru dezvoltarea localităților“

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii