Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:21 11 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cea mai mare pădure urbană din România, în Tulcea

ro

11 Sep, 2024 12:07 194 Marime text
Ministrul Mircea Fechet, Sursa foto: Facebook/ Ministerul Mediului
 
  • Cea mai mare pădure urbana din România va fi realizată în Municipiul Tulcea
Ministrul Mircea Fechet, Ștefan Ilie - primarul Municipiului Tulcea, guvernatorul ARBDD - Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Bogdan-Ioachim Buletea, și reprezentanți de la Direcția Silvică Tulcea au participat ieri, 10 septembrie 2024, la conferința de presă prilejuită de semnarea contractului de finanțare aferent proiectului „Crearea de păduri urbane în Municipiul Tulcea”.

Conform unei postări publicate pe pagina Ministerului Mediului, proiectul finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, are o valoare de peste 5,83 milioane de euro și prevede împădurirea a 61,2 hectare de teren în 7 zone periurbane ale municipiului Tulcea.
 
Astfel, se va înființa cea mai mare pădure urbană realizată prin PNRR prin plantarea a aproximativ 2,5 milioane de puieți.
 
„Semnăm azi contractul pentru cea mai mare pădure urbană din România, finanțată prin PNRR. Sunt bucuros că tot mai multe terenuri, inclusiv unele aflate acum în stare de degradare, se transformă în păduri urbane, care pot absorbi cantități mai mari de dioxid de carbon și pot avea un aport semnificativ în ceea ce privește calitatea aerului și scăderea temperaturii cu aproximativ 10 grade comparativ cu cea din orașe și municipii. Această pădure va juca rolul de centură verde a orașului, în imediata vecinătate a spațiului locuit, terenurile fiind localizate la maxim 500 m de la limita spațiului intravilan”, a declarat ministrul Mircea Fechet.
 
Prin Planul Național de Redresare și Reziliență, MMAP are la dispoziție 30 de milioane de euro pentru plantarea de păduri urbane.
Termenul până la care se pot depune proiecte este 31 decembrie 2024.

Orice UAT la nivel de oraș poate înființa acest tip de păduri, inclusiv instituțiile de învățământ.

Citește și:
Ministerul MediuluiMircea Fechet prezent la inaugurarea traseului de turism ”Delta lui Ivan” (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii