Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:25 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cea mai simplă rețetă de drob de miel. Rețeta pas cu pas

ro

02 May, 2024 09:33 1691 Marime text
foto> wikipedia.org Iată o rețetă simplă și delicioasă pentru drob de miel, perfectă pentru sărbătorile de Paște sau alte ocazii festive. Drob de miel este un preparat tradițional românesc, bogat în arome și texturi, care îmbină ficatul și carnea de miel într-o combinație savuroasă. Este ușor de preparat și va impresiona cu siguranță invitații la masa de sărbătoare.

Să trecem la rețetă!

Ingrediente:
  • 500 g ficat de miel
  • 500 g carne de miel tocată
  • 3 cepe
  • 3 ouă
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 legătură de mărar proaspăt
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt
  • Sare și piper după gust
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • Ulei pentru prăjit
Instrucțiuni:
  • Se fierbe ficatul în apă cu puțină sare timp de aproximativ 10-15 minute sau până când este complet gătit.
  • Se toacă ceapa și se călește în puțin ulei până devine aurie.
  • Se amestecă carnea de miel tocată cu ficatul fiert și tocat.
  • Se adaugă ouăle, ceapa călită și verdețurile tocate fin.
  • Se condimentează cu sare, piper și cimbru după gust.
  • Se amestecă bine compoziția până când toate ingredientele sunt omogenizate.
  • Se tapetează o tavă cu puțin ulei și se toarnă compoziția.
  • Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180°C și se coace timp de aproximativ 40-45 de minute sau până când drobul capătă o culoare frumoasă auriu-maronie.
  • Se servește cald alături de murături și pâine proaspătă.

 Este o rețetă simplă și delicioasă, perfectă pentru sărbătorile de Paște sau alte ocazii festive!

Citește și:

Cum alegem corect produse proaspete de sărbători? Recomandările ANPC pentru perioada 1Mai – Sărbătorile de Paști!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii