Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:27 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centru de echitaţie la Lumina

ro

07 Apr, 2011 02:05 5459 Marime text
Lumina_Dumitru_Chiru.jpgPrimăria comunei Lumina va înfiinţa în localitate un centru de echitaţie.

Potrivit primarului comunei, Dumitru Chiru, centrul de echitaţie va funcţiona începând cu data de 1 mai. Centrul va fi deschis zilnic între orele 10.00 şi 18.00, iar sâmbăta între orele 14.00 şi 18.00. Astfel, vizitatorii - locuitori ai comunei Lumina sau turişti - vor avea ocazia să admire şi să călărească cele şase exemplare de cai de rasă pe care autoritatea locală i-a luat de la Herghelia Mangalia. Cei şase cai au fost aduşi pentru dotarea Poliţiei Locale, care îi utilizează în acţiuni de patrulare. Primarul comunei Lumina a ales această modalitate de patrulare pentru Poliţia Locală pentru a face economie la bugetul local, având în vedere scumpirea din ultima vreme a carburanţilor.

„Călăria a fost până nu de mult o modalitate de transport rapid (inclusiv pentru război: cavaleri/cavalerie), astăzi apare ca mod de deplasare pentru poliţişti, la controlul turmelor la ferme, dar mai mult decât atât, este şi un sport/mod de recreaţie. Echitaţia este un termen echivalent cu sportul călăriei sau, în sens restrâns, o definire a modului cum se călăreşte corect un cal de călărie.

Dacă ţi-ai dorit vreodată să înveţi cum se călăreşte un cal sau ai făcut acest lucru şi îţi doreşti să practici acest sport, Primăria comunei Lumina anunţă cetăţenii comunei, dar nu numai, că începând cu data de 1 mai înfiinţează un centru de echitaţie pentru pasionaţi sau începători. Centrul va fi deschis în fiecare zi în strada Crizantemelor din Lumina. Programul zilnic este între orele 10.00 şi 18.00, excepţie făcând ziua de sâmbătă, când acesta va fi disponibil începând cu orele 14.00", aflăm şi de pe site-ul Primăriei Lumina.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii