Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
23:12 23 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonial militar și religios, cu prilejul împlinirii a 105 ani de la înfiinţarea armei Artilerie și Rachete Antiaeriene

ro

21 Sep, 2021 21:57 2056 Marime text
  • Aniversare cu exerciții, expoziție de tehnică militară și lansare de carte, la Capu Midia.
Aniversarea dedicată împlinirii a 105 ani de la înfiinţarea armei Artilerie și Rachete Antiaeriene a avut loc astăzi în Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaerienă în prezența generalului-locotenent Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării și a unor înalți oficiali din cadrul celor trei categorii de forțe ale Armatei României, transmite Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană printr-un comunicat oficial.

Evenimentul a cuprins un ceremonial militar și religios, urmat de defilarea unui detașament din care au făcut parte militari din unități apaținând Forțelor Aeriene și Forțelor Terestre Române.

Militarii Centrului au primit distincții și diplome în semn de apreciere și recunoștință pentru eforturile depuse. Colonelul Viorel-Eugen Bitan, comandantul CNIApAA a primit Emblema de Onoare a Forțelor Navale din partea contraamiralului de flotilă Valentin Iacoblev, comandantul Flotei, iar locotenent-colonelul inginer Valeriu Călin, șeful de stat major al unității militare și locotenent-colonelul Dan Gălbenașu, șeful modulului Logistică au primit Emblema de Onoare a Forțelor Terestre din partea generalului de brigadă Florin-Marian Barbu, locțiitorul șefului Componetei Operaționale Terestre.

Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene a fost oferită de generalul-maior Viorel Pană, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene Române, următorilor militari și personal civil ai Centrului: Locotenent Alexandru Iosif, maistrul militar Elena Crețu, sergentul major Cristian Șerban, fruntașul Liviu Gredjuc și contabilul-șef Laura Barbu.

A urmat un exercițiu în care aeronave ale Forțelor Aeriene Române – un elicopter IAR-330, trei avioane MIG-21 LanceR și două aparate de zbor F-16 - au simulat un atac asupra unui dispozitiv de luptă mixt de apărare aeriană format din tunuri de calibrul 57 mm, sisteme antiaeriene GEPARD și un complex de rachete antiaeriene KUB.

La final, invitații au putut vizita o expoziție de tehnică militară și au participat la lansarea cărții „POLIGONUL CAPU MIDIA – O punte între pământ și cer pentru artileriștii și rachetiștii antiaerieni” scrisă de colonel Viorel-Eugen Bitan, comandantul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaerienă.

Sursă foto: Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaerienă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii