Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:50 28 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonie de depunere a Jurământului Militar la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanța

ro

22 Oct, 2024 11:00 289 Marime text
Academia Navală „Mircea cel Bătrân” ConstanțaAcademia Navală „Mircea cel Bătrân” și Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” vor desfășura joi, 24 octombrie, ora 10.00, la sediul Academiei Navale, ceremonia de depunere a Jurământului Militar pentru studenții și elevii din anul I.

„Jur credință Patriei mele, România! Jur să-mi apăr țara chiar cu prețul vieții! Jur să respect Constituția, legile țării și regulamentele militare! Așa să îmi ajute Dumnezeu!”, sunt cuvintele pe care 63 de studenți și 59 de elevi le vor rosti în prezența conducerii celor două instituții militare de învățământ superior și postliceal, a reprezentanților Statului Major al Forțelor Navale și instituțiilor beneficiare, a comandanților de mari unități și unități din Forțele Navale Române, a cadrelor didactice, rudelor și celor apropiați“ - conform reprezentanților Forțelor Navale Române


Asumarea legământului suprem de credință față de Patrie marchează finalul perioadei de pregătire militară generală, pe parcursul căreia, studenții și elevii militari de anul I au participat la numeroase activități tematice, au învățat bazele instrucției de front, au susținut ședințe de tragere cu armamentul individual și s-au familiarizat cu specificul armei pentru care au optat și cu valorile și tradițiile Marinei Militare.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din
surse publice deschise.



Citește și. 

Ceremonii de depunere a Jurământului Militar pentru rezerviștii voluntari
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii