Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:21 04 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonie militară și religioasă, în portul militar Brăila O nouă șalupă rapidă de intervenție, în serviciul Forțelor Navale Române (FOTO)

ro

04 Sep, 2024 17:40 176 Marime text
foto: Forțele Navale Române Șalupa rapidă de intervenție „Constantin Ciuchi”, cu numărul de bordaj 102, a intrat miercuri, 4 septembrie, în serviciul Forțelor Navale Române, ca platformă navală în compunerea Divizionului 88 Vedete Fluviale „Amiral Gheorghe Sandu” din subordinea Comandamentului Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”.

 

Ceremonia militară și religioasă, în portul militar Brăila

Cu această ocazie, în portul militar Brăila, în prezența șefului Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Mihai Panait, a avut loc ceremonia militară și religioasă dedicată botezului și acordării pavilionului navei, transmite un comunicat al Forțelor Navale Române. 

Având în vedere aria de responsabilitate a Flotilei Fluviale, nava a fost dislocată în portul militar Tulcea și este destinată navigației pe Dunăre, pe canalele de legătură, apele interioare, zona lagunară și zonele costiere. Cu o lungime de 12 metri, o lățime de 3,8 metri și construită pe un corp din aliaj de aluminiu, șalupa rapidă de intervenție poate transporta până la opt persoane și două tone de materiale.

 Divizionul 88 Vedete Fluviale are în compunere încă o navă din aceeași clasă, șalupa rapidă de intervenție „Eugeniu Botez”, intrată în serviciu în anul 2022. Cele două nave au ca misiuni principale sprijinul acțiunilor fluviale, intervenția rapidă cu subunități de infanterie marină, de scafandri sau EOD (lupta împotriva dispozitivelor explozive), patrularea în zona de desfășurare a acțiunilor militare, evacuarea urgențelor medicale și suportul pentru misiunile de căutare și salvare în zona de responsabilitate.



Mai multe imagini puteți vedea în secțiunea „Galerie foto“ a materialului.  




Citește și:

Forțele Navale RomâneGruparea Navală NATO de Luptă Contra Minelor își continuă misiunea în Marea Mediterană
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii