Ceremonii emoționante în unități militare din județul Constanța. Evenimente solemne la Brigada 9 Mecanizată Mărășești și în Forțele Navale (galerie foto)
Ceremonii emoționante în unități militare din județul Constanța. Evenimente solemne la Brigada 9 MecanizatăComandantul Brigăzii 9 Mecanizată „Mărăşeşti”, general de brigadă Dorin Toma şi locţiitorul comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general de brigadă Gheorghe Soare, au participat la ceremonia de deschidere a anului de instrucţie 2018 în garnizoana Topraisar.
La ceremonia militară ce a marcat deschiderea anului de instrucţie 2018 în garnizoana Constanţa, locţiitorul comandantului brigăzii, colonel Alexandru Jugaru, a trecut în revistă rezultatele obţinute în anul de instrucţie 2017 şi obiectivul fundamental pentru anul 2018, şi anume „creșterea capacității de luptă a structurilor marii unități în vederea îndeplinirii sarcinilor pentru apărarea naţională şi participării la operaţii militare în sistem integrat, în cadrul măsurilor de apărare colectivă sau misiunilor de stabilitate şi sprijin în afara teritoriului naţional, sub comandă naţională sau NATO.
De asemenea, locţiitorul comandantului brigăzii a dorit să precizeze că anul 2017 a fost un an marcat de participări la misiuni şi exerciţii multinaţionale, amintind aici cele mai importante - participarea la misiunea RESOLUTE SUPPORT în Teatrul de Operaţii Afganistan, două exerciţii mulţinaţionale în cadrul BSRF (Black Sea Rotational Forces) „PLATINUM EAGLE17”, exerciţiul multinaţional „AGILE SPIRIT 17” în Georgia, şi exerciţiul MĂRĂŞEŞTI 17 desfăşurat în Poligoanele Babadag, TIPTSA Capu Midia şi localitatea Borduşani.
Pentru anul 2018, Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti” îşi propune să îşi consolideze pregătirea pentru realizarea capabilităţilor operaţionale şi să îşi îndeplinească misiunile încredinţate.
Totodată, marinarii militari au participat, tot ieri, la festivitățile de deschidere a noului an de instrucţie în Forţele Navale Române.
În anul care s-a încheiat, prin misiunile desfășurate alături de țările partenere, Forţele Navale au demonstrat că structurile sale de conducere și execuție dețin resursele necesare și au capacitatea de punere în aplicare a procedurilor de operare la standardele NATO pentru lupta împotriva amenințărilor de orice natură – pe mare, subacvatice și aeriene.
În plus, prin Nava Școală „Mircea”, marinarii militari sunt ambasadori ai României și mesageri ai păcii pe apele internaționale. În anul 2017, velierul a efectuat un marș de instrucție în Marea Baltică, perioadă în care s-au instruit la bord aproape de 100 de cadeți germani ai Academiei Navale din Germania. Sistemul de pregătire profesională al Forțelor Navale Române corespunde standardelor de competivitate și performanță ale Alianței și ale Uniunii Europene.
Pentru anul 2018, Marina Militară Română își propune să pună în practică strategia de securitate a României și să îndeplinescă angajamentele asumate de țara noastră în cadrul sistemului de securitate internațională din care face parte.
Astfel de manifestări au avut loc și la Școala de Aplicație Navală, unde militarii își propun să pună în practică strategia de securitate a României și să îndeplinescă angajamentele asumate de țara noastră în cadrul sistemului de securitate internațională.
Sursa foto: Facebook Brigada 9 Mecanizată, Fortele Navale
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp