Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:29 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CERONAV a depus candidatura pentru un post în comitetul director al EDINNA

ro

20 May, 2024 17:05 650 Marime text





 
  • În perioada 14 - 15 mai, delegația Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale - CERONAV a fost prezentă la cea de-a 18-a Adunare Generală EDINNA și Conferința aniversară „EDINNA: 15 ani trecut și viitor”, găzduită de Universitatea din Craiova.
 
Conform Ceronav, au participat peste 30 de reprezentanți ai celor mai importante școli europene și centre de training pentru personalul din navigație interioară.
 

„În cadrul conferinței, s-a discutat despre progresele recente și provocările în curs în sistemele educaționale în navigația interioară, ca urmare a adoptării Directivei UE. 2397/2017 privind recunoașterea calificărilor profesionale în domeniul navigației interioare. De asemenea, au fost prezentate rezultatele proiectului Erasmus+ „1System4IWT Learning (succesorul COMPETING)”, în care CERONAV are o contribuție semnificativă. S-a mai discutat despre stadiul actual al Platformei europene de transport pe căile navigabile interioare și perspectivele Comisiei Dunării asupra armonizării educației și calificărilor”, arată Ceronav, într-un comunicat remis.

 
Adunarea s-a încheiat cu alegerea noului consiliu director EDINNA, CERONAV depunându-și candidatura pentru poziția de Advisory Officer prin PhD Vasile Pipirigeanu, Trainer Expert, funcție obținută în urma scrutinului.
 
Obținerea unui post în comitetul director al asociației este o confirmare a importanței și poziției de leader pe care CERONAV o are la nivel european în calitate de centru de pregătire maritim și fluvial, conform sursei citate.
 

„CERONAV, în calitatea sa de membru fondator al Asociației EDINNA, și-a adus contribuția prin proiecte europene precum PLATINA, HINT, NELI, Danube SKILLS, Green DANUBE și COMPETING, dar și în cadrul lucrărilor Comitetului CESNI / QP pentru elaborarea standardelor de competențe”, se mai arată în comunicat.

 
EDINNA este rețeaua europeană a școlilor și centrelor de training pe căile navigabile interioare și își propune cooperarea și stabilirea unui sistem armonizat de educație, formare și certificare pentru personalul căilor navigabile interioare.
 
În prezent în Bordul EDINNA România ocupă 2 poziții (Președinte, Gabriel Benga-Universitatea din Craiova și Advisory Officer, Vasile Pipirigeanu-CERONAV), Olanda 2 (vicepreședinte și secretar), Belgia 2 (Advisory Officer și Ofițer comunicare) și Germania 1 (trezorier).
 
 
 
 Citește și
 
 Licitații ConstanțaCine va asigura paza, protecția, supravegherea permanentă și transport valori pentru sediile CERONAV? (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii