Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
16:39 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Certificat de urbanism pentru CN CF CFR SA – Sucursala regională CF Constanța. Este vizată o linie importantă

ro

10 Dec, 2023 14:29 1203 Marime text
Primăria Constanța a eliberat un certificat de urbanism pentru CN CF CFR SA Surcursala CF Constanța, pentru o investiție pe care dorește să o realizeze pe raza UAT Constanța.
 
Prin CU 3264 din data de 8 decembrie 2023, se dorește reabilitarea și electrificarea liniei CF 816 – Palas  - Port A, consolidare tunel km 224+670 – 225+160 pentru a asigura al doilea acces feroviar în Portul Constanța. Documentul este valabil 24 de luni.
 
Amintim că în septembrie 2023, CN CF CFR SA – Sucursala regională CF Constanța – Unitate operațională, ca autoritate contractantă, a atribuit contractul „Lucrări de reparații pentru ridicare restricții de viteză pe linii curente și directe - Linia 814 Palas-Port B, firul II, intre km 1+000-3+300“,ׅ achiziția fiind atribuită prin anunț de atribuire la anunț de participare.
 
Ofertant câștigător este firma Construct ING SRL, contractul, în valoare de 1.309.024,86 lei, având data de 21 septembrie 2023.


După cum se arată pe e-licitatie.ro, executarea lucrărilor de reparație a căii ferate pentru ridicare restricții de viteză pe linii curente și directe - Linia 814 Palas-Port B, firul II, între km 1+000-3+300, conform specificațiilor caietului de sarcini, au drept scop final eliminarea restricției de viteză de 15 km/h existentă pe linia curentă 814-fir II Palas-Port B, între km 2+000-3+300, pe raza de activitate a Secţiei L1 Constanţa.


Pe această porțiune sunt amplasate două schimbătoare de cale, la km 2+030 și km 2+670, centralizate electronic.



Lucrările presupun readucerea elementelor căii în toleranţele impuse de instrucţiile de serviciu, în vederea desfăşurării circulaţiei trenurilor cu viteza proiectată şi în condiţii de siguranţă.


Secția de circulație 814 asigură legătura feroviară între stația Palas și Portul Constanța, precum și între stația Palas și stația Agigea Nord, de pe secția Constanța-Mangalia. Calea este dublă, electrificată, prevăzută cu circuite BLA și SCB. Prisma de piatră spartă și-a pierdut capacitatea drenantă prin colmatarea excesivă cu produse pulverulente provenite de la convoaiele feroviare în circulație, fapt ce a generat, în exploatare, apariția de denivelări/deripări ale căii și, implicit, costuri mai mari de întreținere.


Lucrările de reparaţie pentru ridicarea restricţiei de viteză necesită efectuarea următoarelor operaţii principale:



- înlocuire schimbător de cale tip 60 (integral);
- înlocuire piese uzate aparat cale tip 49 (ac+contraac);
- înlocuire piese uzate aparat cale tip 49 (inimă de încrucișare);
- înlocuire șine tip 60;
- înlocuire traverse beton TW 60;
- înlocuire traverse beton T13,
- înlocuire traverse speciale pentru aparate de cale;
- înlocuire cupoane tranziție 49/60 și 60/65,
- înlocuire JIL-uri tip 60.


În cadrul lucrărilor este prevăzută înlocuirea, la rând, a șinelor tip 65 și a traverselor din beton tip T17, existente, cu șine tip 60 montate pe traverse din beton tip TW60, cu prinderi elastice (materiale noi). Lucrările de înlocuire a acestor materiale feroviare critice se vor desfășura între km 2+670 (călcâi schimbător de cale nr. 24) și km 3+305 (călcâi schimbător de cale nr. 14 st. Constanța). La km 2+640, schimbătorul de cale tip 49 (nr. 24) existent, va fi înlocuit integral cu un schimbător de cale nou, tip 60. Aparatul de cale utilizat în cadrul lucrării este prevăzut cu traverse din beton armat, fapt ce va contribui ulterior la scăderea costurilor de întreținere curentă al acestuia. Pentru sporirea capacității portante a terasamentului, se are în vedere consolidarea platformei căii pe amplasamentul lucrării și refacerea capacității drenante a prismei de piatră spartă. La km 2+080 vor fi înlocuite piesele metalice uzate (ac curb+contraac drept, inimă de încrucișare) și setul complet de traverse speciale aferente schimbătorului de cale nr. 22.


Durata de execuţie este de maximum 60 de zile calendaristice de la data prevăzută în ordinul de începere a lucrărilor, dar nu mai târziu de 1 decembrie 2023.

Despre Construct ING SRL
Potrivit termene.ro, platformă consultată joi, 28 septembrie 2023, firma Construct ING SRL a fost înființată în anul 1994, adresa sediului social este la Negrești - Oaș, în județul Satu Mare, iar obiectul de activitate este „Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale“.


În Construct ING SRL asociat unic este Vasile Cicio, cel care are și calitatea de administrator. Acesta mai apare în două firme în stare de funcționare, Sabflor Imob SRL Satu Mare (în care e asociat, cu 33%, și administrator) și Daria Const SRL Satu Mare (asociat unic și administrator).


În 2022, Construct ING SRL a avut o cifră de afaceri de 17.419.175 lei, un profit de 3.823.928 lei, iar numărul mediu de salariați a fost 27.


Platforma termene.ro informează că Construct ING SRL are 12 contracte câștigate - achiziții publice din 2007 până în prezent, potrivit informațiilor publice din SICAP/SEAP.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.


PRECIZĂRI

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.


Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța


Citește și:
Firma Construct ING SRL, din Negrești – Oaș, execută lucrări de reparații pe Linia 814 Palas - Port B (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii