Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:07 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Certificat de urbanism pentru Teatrul de Stat Constanța

ro

09 Aug, 2023 16:27 1271 Marime text
Primăria Constanţa a eliberat un certificat de urbanism pentru Teatrul de Stat Constanţa, are doreşte implementarea unui proiect pe bulevardul Ferdinand din oraş.

Mai precis, prin CU 2190 din data de 8 august 2023, Teatrul de Stat Constanţa a primit documentul pentru „Reabilitare, recompartimentare, modernizare fațade și instalații, realizare acces secundar, amenajări exterioare și organizare de șantier pentru sală de spectacole existentă, investiție realizată de Teatrul de Stat Constanța. Documentația este valabilă 12 luni.


Amintim că Consiliul local Municipal Constanţa a aprobat în luna mai proiectul de hotărâre privind „Creșterea eficienței energetice a imobilului Teatrul de Stat, Constanța” și a cheltuielilor aferente.

Finanțarea proiectului de reabilitare termică a clădirii Teatrului de Stat Constanța este asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020 – Axa prioritară 3: „Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”, Prioritatea de investiții 3.1: „Sprijinirea eficieneței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor”, Operațiunea B Clădirile publice, SUERD/1.

Obiectivul general al proiectului constă în implementarea unui set integrat de măsuri destinate optimizării consumurilor energetice la nivelul clădirii și alinierii la standardele și cerințele de performanță energetică europene.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: Scăderea nivelului anual specific al gazelor cu efect de seră (tone echivalent CO2) la nivelul clădirii, cu 70,63%; Scăderea consumului anual de energie primară (kWh/an) la nivelul clădirii, cu 73,20%; Scăderea consumului anual de energie finală din surse neregenerabile (tep), la nivelul clădirii, cu 70,65%; Scăderea consumului specific de energie primară utilizând surse neregenerabile (kWh/mp/an), la nivelul clădirii cu 73,202%, respectiv al consumului de energie primară pentru încalzire/răcire cu 70,67%; 5. Creșterea consumului anual de energie primară utilizând surse regenerabile (kWh/an), la nivelul clădirii, cu 32.535,10 kWh/an, utilizați integral pentru iluminat electric.

Valoarea totală a proiectului este de 4.863.953,22 lei Valoare eligibilă nerambursabilă din FEDR – 3.154.451,84 lei; Valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național –410.078,73 lei; Contribuția beneficiarului – 63.089,04 lei.


Citește și:
La mulți ani, Nina Udrescu! Actrița încântă publicul la Teatrul de Stat Constanța de aproape 40 de ani
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii