Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:18 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CFR Călători Treisprezece trenuri au fost afectate marți de furtuni și de caniculă

ro

02 Jul, 2024 21:35 203 Marime text
Foto cu rol ilustrativ: CFR Infrastructura
 
  • Treisprezece trenuri au fost afectate marţi de furtuni şi de caniculă, iar până la normalizarea traficului sunt iminente şi alte blocaje în traficul feroviar, a anunţat CFR Călători.
     
Treisprezece trenuri au fost afectate marţi de furtuni şi de caniculă, iar până la normalizarea traficului sunt iminente şi alte blocaje în traficul feroviar, a anunţat CFR Călători, potrivit Agerpres.

„Astăzi, 02 iulie 2024, vremea extremă, respectiv canicula şi furtunile puternice creează dificultăţi în traficul feroviar ce duc la întârzieri în mersul trenurilor: între halta Silhoasa - staţia Iaşi, un copac a cazut din cauza furtunii, pe firul de contact. Au fost blocate din cauza incidentului trenurile 4207 si 1830; între staţiile Izvorul Mureşului - Voşlăbeni s-a înregistrat lipsă de tensiune în lina de contact şi au staţionat trenurile 4509 şi 4511 în staţia Izvorul Oltului, precum şi trenurile 1646 şi 1645; între staţiile Văratec - Suceava, copacii au cazut pe firul de contact. Trenul 5572 a fost forţat să oprească. Drezina pantograf a fost îndrumată de către CNCF CFR SA pentru remedierea incidentului”, precizează într-un comunicat operatorul feroviar.


Totodată, între staţiile Văratec-Suceava ca urmare a înfundării unui podeţ, apa a trecut de ciuperca şinei, iar trenurile 1763 şi 1751 au staţionat în staţia Văratec. Au fost afectate şi trenurile 5535 şi 5537.

Potrivit sursei citate, trenul 1656 staţionează în Săboani, precum şi trenul 5554 în Hm Cristeşti ca urmare a vegetaţiei căzute pe acoperişul locomotivelor, din cauza furtunii. Au fost îndrumate de către CNCF CFR SA drezine pantograf pentru remediere.

„Codul galben de furtună afectează, din pacate, aproape toată ţara, fiind iminente şi alte blocaje în traficul feroviar. Până la normalizarea traficului, trenurile întârziate pot genera întârzieri şi pentru alte trenuri aflate în circulaţie. Personalul de tren este instruit să ofere informaţii călătorilor despre legăturile existente pentru trenurile afectate, fiind în permanent contact cu pasagerii din tren şi comunică dispeceratului central necesităţi de asigurare a legăturilor pentru alte trenuri în staţiile de pe traseu”, se menţionează în comunicat.


CFR Călători ia toate măsurile operative pentru remedierea siţuatiilor apărute, alături de CNCF CFR SA, administratorul infrastructurii feroviare, a încheiat sursa citată.


Citește și:
CFR Călători face un anunț important despre trenul estival IR 1936 care circulă pe ruta Constanța -București Nord- Buftea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii