Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:34 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ChatGPT a picat. Aplicaţia lansată de OpenAI nu funcționează în întreaga lume

ro

04 Jun, 2024 13:20 1227 Marime text
Utilizatorii ChatGPT, aplicaţia de inteligenţă artificială lansată de OpenAI, au semnalat lmarți, 04 iunie, că aceasta nu poate fi accesată.

Până în acest moment problemele nu au fost soluționate. Utilizatorii, indiferent de varianta pe care o folosesc (grauită sau de mobil), neputând accesa nici varianta web a chatbot-ului, nici aplicația de iOS sau Android.

ChatGPT a fost lansat pe 30 noiembrie 2022, iar varianta PLus este disponibilă şi în România de la mijlocul lunii februarie. Preţul abonamentului este de 20 de dolari pe lună.


Despre aplicație 

ChatGPT (Chat Generative Pre-trained Transformer) este un chatbot lansat de OpenAI în noiembrie 2022.

A fost lansat ca prototip la 30 noiembrie 2022 și a atras rapid atenția pentru răspunsurile sale detaliate și răspunsurile articulate în multe sectoare de activitate umană. Acuratețea sa faptică neuniformă a fost identificată ca un dezavantaj semnificativ. După lansarea ChatGPT, OpenAI a fost evaluat la 29 de miliarde de dolari americani.

De la lansare, GPT-3 a fost folosit pentru a genera text pentru chatbot, pentru a rezuma date, pentru a crea articole și relatări, pentru a construi sisteme de asistență pentru clienți, pentru a ajuta la sarcini de răspuns la întrebări și multe altele. Poate fi integrat cu alte servicii AI, cum ar fi Google Cloud Platform sau Amazon Web Services, pentru a automatiza sarcini sau pentru a rezolva probleme complexe. Capacitatea sa de a înțelege limbajul natural îl face deosebit de util în interfețele conversaționale, cum ar fi asistenții virtuali și chatboții.

Această abilitate se datorează modelelor de limbaj utilizate, rezultat al lingvisticii computaționale încorporând noțiunile de limbaj formal și gramatici generative.

Lansarea inițială a ChatGPT era bazată pe GPT-3.5. O versiune bazată pe GPT-4, cel mai nou model OpenAI, datează de pe 14 martie 2023 și este disponibilă doar pentru abonații plătitori.

Erorile factuale generate de acest bot sunt numite halucinații ale programelor de inteligență artificială.




Citește și:

Probleme la Banca Transilvania. Aplicațiile și cardurile funcționează cu intermitențe!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii