Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:12 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ciclonul care a lovit Europa se îndreaptă spre România! Vezi ce zone vor fi afectate

ro

21 May, 2024 10:11 1139 Marime text
Foto ilustrativă

Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România. Meteorologii atrag atenția că vor fi ploi puternice însoțite de grindină, vijelii și descărcări electrice în următoare perioadă. Vremea se va păstra caldă, însă se va înregistra un grad ridicat de instabilitate atmosferică, a transmis Administrația Națională de Meteorologie.

"Activitatea ciclonică peste Europa Centrală dinspre Marea Mediterană avansează către România. Gradul de instabilitate atmosferică e în creștere.

De marți seară, ne așteptăm ca instabilitatea atmosferică să se generalizeze în vest și sud-vest, iar miercuri și joi va cuprinde toate zonele. Vor fi averse, vânt puternic, vijelii și grindină.

Marți și miercuri vor fi rafale de vânt intense, de până la 70 de kilometri pe oră. În paralel avansează și un val de aer cald și umed, care va aduce temperaturi destul de ridicate. Vor fi maxime de 28 de grade toată săptămâna, ușor scăzute în zonele unde va ploua, dar în weekend se va ajunge la maxime termice de 30 de grade
", a declarat meteorologul ANM Mihai Huștiu pentru Digi24.

Meteorologii europeni au emis cod roşu de fenomene extreme în mai multe țări. 

Citește și:
Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de ceață! Când expiră avertizarea meteo
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii