Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
02:47 21 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci oferte depuse pentru realizarea unui studiu de fezabilitate pentru electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța-Mangalia

ro

23 Jun, 2021 15:15 1959 Marime text
  • CFR a primit cinci oferte pentru licitația pentru „Servicii de elaborare Studiu de Fezabilitate pentru Electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța – Mangalia“.
  • Valoarea estimată pentru achiziționarea „Servicii de elaborare Studiu de Fezabilitate pentru ”Electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța - Mangalia” este 12.023.503,80 lei, fără TVA, la care se adaugă TVA în valoare de 2.284.465,72 lei, rezultând o valoare totală estimată de 14.307.969,52 lei inclusiv TVA.

Compania Națională de Căi Ferate „CFR“ – SA a postat un anunț pentru realizarea unui studiu de fezabilitate pentru electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța-Mangalia.
 
Potrivit Licitatiapublica.ro, serviciile de elaborare Studiu de Fezabilitate pentru „Electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța - Mangalia” constau în elaborarea studiului de fezabilitate cu respectarea actelor normative şi a reglementarilor specifice infrastructurii feroviare, construcții, aplicabile, în vigoare, în vederea prezentării unui proiect „maturˮ, care să corespundă celei mai eficiente soluții din punct de vedere tehnico – economic, pentru care să se aprobe asigurarea sursei de finanțare pentru implementarea obiectivului de investiție, cu asigurarea specificațiilor tehnice de interoperabilitate pe teritoriul României și respectarea conformității standardelor impuse pentru Coridoarele Europene și Coridoarele TEN-T, având în vedere că linia de cale ferată Constanța – Mangalia este o continuare a magistralei 800 București – Constanța, componentă a Coridorului Rin – Dunăre (fostul Coridor IV).
 
Valoarea estimată pentru achiziționarea „Servicii de elaborare Studiu de Fezabilitate pentru ”Electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța - Mangalia” este 12.023.503,80 lei, fără TVA, la care se adaugă TVA în valoare de 2.284.465,72 lei, rezultând o valoare totală estimată de 14.307.969,52 lei inclusiv TVA.
 
Durata contractului este de 9 luni. Durata de prestare a serviciilor este de 8 luni de la data de începere a prestării serviciilor, la care se adaugă 1 lună necesare activităţilor de verificare şi aprobare a documentelor/livrabilelor de către Entitatea Contractantă, inclusiv emiterea de către Entitatea Contractantă a Certificatului de Finalizare a obligațiilor prevăzute în Contract.
 
În situaţia în care prestarea serviciilor nu se încadrează în planul de lucru pentru activităţile/ serviciile soliciate în caietul de sarcini, durata contractului sectorial de prestări servicii poate fi prelungită peste perioada menţionată, fără costuri suplimentare. Această prelungire a duratei contractului se poate face numai în cazuri bine justificate, când finalizarea unei activităţi depinde de aprobări care întârzie din cauze ce nu pot fi imputate că fiind exclusiv din vina Contractantului.
 
În cazul în care este necesară modificarea documentaţiei, durata contractului se poate prelungi până la aprobarea prin Hotărâre de Guvern a Indicatorilor Tehnico-Economici ai Investiției și a Surselor de Finanțare necesare pentru implementarea investiției, fără costuri suplimentare.
 
Potrivit SEAP, CFR a primit cinci oferte pentru licitația pentru „Servicii de elaborare Studiu de Fezabilitate pentru Electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța – Mangalia“.
 

Cele cinci oferte au fost depuse de:
 
  • TPF Inginerie SRL
  • Consis Proiect
  • Asocierea Ingenieria Especializada Obra Civil e Industrial (leader) – Metroul
  • Asocierea Baicons Impex (leader) – ISPCF
  • Asocierea Yuksel Proje a.s. (leader) – Tec-Cuatro
 În Secțiunea Document puteți consulta anunțul de atribuire a contractului.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto cu rol ilustrativ: Arhiva ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii