Cine sunt cei patru români care vor participa la campionatele mondiale de nataţie de la Budapesta de anul acesta
Cine sunt cei patru români care vor participa la campionatele mondiale de nataţie de la Budapesta de anul acesta- Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta se vor desfășura între 18 iunie și 3 iulie.
''Este o delegaţie restrânsă, sunt foarte multe competiţii anul acesta şi ne dorim participarea la absolut toate competiţiile majore. Atunci, fiecare sportiv, fiecare antrenor şi-a făcut planul de pregătire pentru diferite competiţii. Unii au reuşit să-şi îndeplinească baremurile pentru anumite competiţii, alţii nu. Cu acest număr de sportivi începem această vară, cei care şi-au îndeplinit baremurile de participare la Mondiale şi care au stabilit să participe la acest campionat. În această vară avem undeva la şase competiţii mari, de la FOTE până la campionate mondiale, plus Mondialele în bazin scurt din iarnă'', a declarat Camelia Potec.
''Popovici şi Glinţă, vârfurile noastre la înot, vor merge în această vară dintr-o ţară în alta reprezentând România şi încercând să câştige medalii pentru noi toţi. La acest campionat mondial obiectivul este de a fi în două finale, fiind o competiţie majoră după Jocurile Olimpice, luând în calcul că aceşti doi sportivi au ca obiectiv principal Jocurile Olimpice de la Paris şi efortul care îl presupune de a-şi reprezenta ţara la absolut toate competiţiile majore din acest an. În cazul lui David, mai multe competiţii decât în cazul lui Robert, pentru că este încă junior şi are şi Mondiale şi Europene tot în această vară'', a mai spus Potec.
Delegaţia României, condusă de antrenorul federal Silviu Anastase, îi are în componenţă pe David Popovici (care va concura la 100 m şi 200 m liber), Robert Glinţă (50 m şi 100 m spate), ambii de la CS Dinamo, săritorii Constantin Popovici (CSA Steaua), Angelica Muscalu (CSM Sibiu), ambii urmând ă evolueze la platformă 10 m, antrenorii Adrian Rădulescu, Luca Gabrillo, Adrian Cherciu şi kinetoterapeutul Dragoş Luscan.
Camelia Potec a adăugat că Popovici şi Glinţă pot intra în lupta pentru medalii, chiar dacă nu vor prinde vârful de formă la aceste Mondiale: ''Noi ca federaţie suntem finanţaţi pentru a aduce medalii, iar noi avem obiectiv şi de a câştiga medalii la competiţii, dar nu la toate. Este imposibil să-ţi atingi vârful de formă la toate aceste competiţii, mai ales că au loc la o săptămână, două una de cealaltă. La Budapesta orice este posibil, toată lumea îi cunoaşte pe cei doi înotători, sunt ambiţioşi, îşi doresc şi s-au pregătit foarte bine pentru competiţie, dar nu vor fi în forma cea mai bună aici la Campionatul Mondial, pentru că îşi doresc să poată duce toate competiţiile într-o formă bună. Dar ca la orice competiţie depindem foarte mult şi de valoarea şi forma celorlalte echipe, însă totul este posibil''.
Robert Glinţă debutează pe 19 iunie în serii la 100 m spate, în timp ce David Popovici atacă seriile la 200 m liber. În aceeaşi zi, în sesiunea de seară, au loc semifinalele la 100 m spate respectiv 200 m liber.
Finalele la 100 m spate şi 200 m liber sunt prevăzute pe 20 iunie. Pe 21 iunie au loc serii şi semifinale la 100 m liber, urmate pe 22 iunie de finală.
Seriile şi semifinalele la 50 m spate sunt programate pe 24 iunie, iar finala pe 25 iunie.
David Popovici este debutant la Mondialele de înot în bazin olimpic (seniori), în timp ce Robert Glinţă a ocupat locul 7 în finala de la 50 m spate, respectiv locul 7 în finala de la 100 m spate la CM 2019 de la Gwangju (Coreea de Sud).
La Mondialele de înot, România are un bilanţ de două medalii de aur, una de argint şi şase de bronz. Titlurile mondiale au fost cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001), iar ultima medalie a fost adusă de Camelia Potec în 2009, bronz la 1.500 m liber.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp