Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:09 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine sunt și ce indemnizații primesc administratorii societății Mamaia SA

ro

27 Aug, 2022 00:00 2190 Marime text
  • Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor Societăţii MAMAIA - SA, legal şi statutar întrunită și-a desemnat noii administratori provizorii
  • Durata mandatelor administratorilor provizorii încetează pe 15 octombrie iar indemnizația brută fixă lunară a administratorilor provizorii ai societăţii este de 3.070 lei
  • Popescu Cornel, Andrei Mihaela şi Ursu Carmen au fost numiți pentru încă un mandat administratori provizorii ai Consiliului de Administraţie
 


Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor Societăţii Mamaia SA, legal şi statutar întrunită în şedinţa din iunie 2022 a decis revocarea din funcţii a lui Popescu Cornel, Andrei Mihaela şi Ursu Carmen din calitatea de administratori provizorii ai Consiliului de Administraţie, ca urmare a expirării mandatelor.
 
În cadrul aceleiași ședințe cei trei au primit noi mandate provizorii pe locurile vacantate, până la data desemnării administratorilor în condiţiile O.U.G. nr. 109/2011, cu modificările şi completările ulterioare.
 
Durata mandatelor administratorilor provizorii este de 4 luni începând cu data alegerii de către AGOA, dar nu mai târziu de data desemnării administratorilor în condiţiile O.U.G. nr. 109/2011, cu modificările şi completările ulterioare, dacă procedura de selecţie se va finaliza în interiorul acestui interval sau până la data revocării din funcţie.
 
Indemnizaţia brută fixe lunară a administratorilor provizorii ai societăţii este de 3.070 lei.
 
Hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial partea a IV-a nr. 3540 din data de 22.08.2022.
 
Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societăţii Mamaia - SA a amânăt aprobarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli al societăţii până la o dată ulterioară aprobării acestuia prin Ordin comun al Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului, Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale şi Ministerului Finanţelor şi publicării acestuia în Monitorul Oficial al României.
 

Mamaia SA nu poate emite actul de proprietate Balcan Expres SRL
 
De asemenea, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor Societăţii MAMAIA SA  a luat act de litigiul dintre societate și Balcan Expres SRL, firmă înregistrată în anul 1992 şi care are sediul social în Mamaia, Tabăra Turist.
 
În 2020 pentru soluționarea litigiului, Mamaia SA a înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, dosarul nr. 5721/118/2020, având ca obiect, obligare emitere act administrativ.

Pârât în dosar era Consiliul Județean Constanța, prin președinte.

Potrivit directorului general al Mamaia SA, Carmen Ursu este vorba despre emiterea unui aviz pentru terenul aferent campingului Tabăra Turist, din zona Enigma, Mamaia, obiectiv aflat în patronimoniul societății Mamaia SA până în anul 2001.


Atunci, campingul a fost vândut în cadrul planului de privatizare a societății Mamaia SA, societății comerciale  Balcan Express SRL, administrată și controlată de Viorel Crăciun și Chespi Tagedin.

Care mai apare asociat și/sau administrator și în Arc Fo SRL, Consens Company SRL, Corsa Internațional Company SRL,Corsa Internațional Change Office SRL Digital Plast SRL și Taygetus E SRL da și în Falcon Travel SRL.

În ultimul an fiscal, Balcan Express SRL a avut un profit de 693.618 lei la un număr de 8 salariați.

Menționăm că Tabăra Turist avea și un teren aferent în suprafață de 15.000 mp, care a fost dat SRL-ului.

Directorul societății susține că fără avizul administrației județene,  Mamaia SA nu poate emite actul de proprietate pentru acest teren, beneficiarului, cu toată că s-au făcut numeroase demersuri în acest sens iar tranzacția este astfel, blocată.

Procesul nu s-a încheiat.
 
Despre Mamaia SA


Socieetatea are sediul în Stațiunea Mamaia,  Vila 26, jud. Constanța. Mamaia SA a fost înființată prin HG nr. 1041/1990 privind înființarea societăților comerciale pe acțiuni în turism și Ordinul Ministerului Comerțului și Turismului nr. 154/1991, în temeiul Legii nr.15/1990 privind reorganizarea unităților economice de stat ca regii autonome și societăți comerciale, fiind înmatriculată la Oficiul Registrului și Comerțului Constanța sub nr.J13/672/1991, CUI RO 1890659.

Capitalul social actual al societății este de 10.539.674,80 lei.

Obiectul principal de activitate potrivit cod CAEN 5520 este facilități de cazare pentru vacanțe și perioade de scurtă durată.

Acționariatul Mamaia SA este următorul:
  1. Ministerul Turismului-deținător a unei cote procentuale de 96,5680% din capitalul social;
  2. Lista acționari (PPM) -deținători a unei cote procentuale de 3,3841% din capitalul social;
  3. Alții-deținători a unei cote procentuale de 0,0479% din capitalul social.
În 2021, Mamaia SA, a avut o cifră de afaceri de 272.275 lei și un profit de 346.568 lei la un număr mediu de 5 salariați.
Participații ale Mamaia SA la alte societăți:
  1. Telegondola Mamaia SRL– 53,49%
  2. Turism și Agrement SA– 45%.
 
 
Citește și:
 
Mamaia SA a dat în judecată Consiliul Județean Constanța. Motivul, un aviz pentru un teren de 15.000 mp în nordul stațiunii înstrăinat în 2001
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii