Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
08:01 20 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ciorbă de miel pentru Paşte. Rețeta pas cu pas!

ro

14 Apr, 2023 11:42 5766 Marime text
foto cu rol ilustrativ: wikipedia.org Ciorba de miel nu poate să lipsească de pe mesele românilor nici anul acesta.

Ciorba de miel este o specialitate culinară românească preparată din șira, coastele și/sau măruntaiele de miel. Se găsesc multe variații în pregătirea ei în diferitele regiuni ale României (în Moldova se prepară „borșul de miel”). Multe gospodării casnice au propriile lor rețete. Această ciorbă se pregătește adesea în zilele de Paști.

Ingrediente
  • un morcov
  • un pastirnac
  • o țelină
  • doi ardei
  • suc de roşii
  • borş( după gust)
  • leuștean
  • sare

Mod de preparare

Citeşte şi Mirela Vaida a dezvăluit reţeta pentru cozonacul moldovenesc: „Este o reţetă pe care o făcea mama”

Se spală carnea, apoi se opăreşte. Între timp, tocăm legumele. După ce a dat carnea în fiert, se scurge apa, apoi se pune alta şi se lasă să fiarbă.

Când carnea este aproape fiartă, se adaugă borşul şi sucul de roşii.

Opţional se pot adăuga zdrenţe făcute din ou. Se mai lasă puţin să fiarbă, iar la final se adaugă leuşteanul tocat mărunt. Acesta este ingredientul secret care îi va da mâncării un gust aparte.


sursa: romaniatv.net  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii