Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
06:35 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CJC, obligat să reevalueze oferta Actaeon Invest pentru reabilitarea Muzeului de Istorie. Afaceriştii ce primesc o nouă şansă la contract

ro

28 Sep, 2019 00:00 3560 Marime text

Răsturnare de situaţie în cazul licitaţiei pentru reabilitarea Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, organizată de Consiliul Judeţean Constanţa. Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor a decis ca CJC să reevalueze oferta depusă de SC Actaeon Invest SA şi partenerii săi.
 
Reprezentanţii CNSC au anunţat faptul că, în urma analizării contestaţiei depuse de SC Actaeon Invest SA, în calitate de lider al Asocierii Actaeon Invest SA - Research Consorzio Stabile SC ARL - Princer SA, s-a decis admiterea acesteia. Contestaţia fusese depusă în procedura licitaţie deschisă, organizată în vederea atribuirii unui contract de achiziţie publică având ca obiect „Servicii de proiectare (PT+DDE), servicii de asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţie lucrări aferente proiectului Reabilitarea Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa”, Servicii de proiectare (PT+DDE), servicii de asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţie lucrări aferente proiectului Reabilitarea Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa”.
 
CNSC a respins excepţiile invocate de CJC şi a dispus anularea rezultatului procedurii consemnat în raportul procedurii şi adresa de comunicare privind respingerea ofertei contestatoarei şi respectiv anularea procedurii.
„Obligă autoritatea contractantă să reevalueze oferta contestatoarei, în termen de 15 zile de la primirea prezentei decizii, pe baza documentaţiei de atribuire“, se arată în decizia CNSC.
 
După cum arătam în ediţiile anterioare ale cotidianului ZIUA de Constanţa, firma Actaeon SA are sediul social în Braşov şi a fost înfiinţată în anul 2016. Obiectul de activitate al firmei este reprezentat de „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“.
Administratorul societăţii, ce are un capital social subscris de 120.000 de lei, este Cezar-Iulian Vlădoianu, acesta fiind, totodată, membru fondator alături de constănţeanul Mihai Vlad. De menţionat că firma are un punct de lucru şi în Constanţa, iar în luna iunie, societatea a câştigat contractul pentru modernizarea Serviciului de Medicină Legală Constanţa, atribuit de către CJC. Aceeaşi firmă contestase în februarie 2018 licitaţia pentru adăpostul de câini fără stăpân, însă fără succes. În octombrie 2017, SC Actaeon SA câştigase licitaţia pentru grădiniţa din Valea Seacă.

Partenerul Actaeon SA pentru reabilitarea Muzeului de Istorie, Research Consorzio Stabile SC ARL, este sucursala din Bucureşti a unei firme din Napoli. Ca o paranteză, firma cu rădăcini italiene s-a înscris şi în cursa pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa, alături de SC Eldiclau SRL.

Revenind însă la Research Consorzio Stabile, potrivit vrajitorul.eu, sucursala Bucureşti a firmei din Napoli a fost înfiinţată în luna mai a anului 2017, având ca domeniu principal de activitate „activităţi de consultanţă în management“, dar în prezent figurând şi cu „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“, conform sursei citate. Împuternicit a fost desemnat cetăţeanul italian Dario Bifulco. În 2017, firma a avut un profit brut de 235.201 lei, cu doi angajaţi şi o cifră de afaceri de 778.326 de lei.

Cel de-al doilea partener al Actaeon, respectiv Princer SA, este o firmă înfiinţată în 1991 ce are un capital social subscris de 105.464,7 lei. Din firmă fac parte Soprex Imi SA, cu 22%, Alecsandru Corneliu Angelescu, ce deţine 49%, o listă de 3 acţionari persoane juridice ce deţin în total 0,93%, dar şi o listă cu un acţionar persoană fizică ce deţine 28,07%.

Administratorul firmei, dar şi preşedinte şi director general este Alecsandru Corneliu Angelescu. Un alt administrator este Constanţa Floricel Constantinescu şi, respectiv, Ștefan Lazăr. Firma se ocupă cu activităţi de arhitectură şi îi mai are ca cenzori/auditori pe Anişoara Pînzaru, Florentina Victoria Juhasz, Mihaela Sabina Marinescu, Ion Moiceanu - expert contabil.

În 2016, societatea a avut o cifră de afaceri de 814.355 de lei şi un profit brut de 49.768 de lei, în 2017 cifra de afaceri a fost de352.407 lei, cu o pierdere brută de 254.570 de lei, iar pentru 2018 cifra netă de afaceri a fost de 500.099 de lei, iar profitul brut 49.062 de lei.

În ce priveşte firma Soprex Imi SA, din Bucureşti, aceasta se află sub incidenţa Legii nr. 85/2006, fiind în reorganizare judiciară.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii