Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
21:19 20 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clădirea Ambasadei Italiei din România, de la Constanța, scoasă la vânzare. Cât cere statul italian

ro

21 Jan, 2022 00:00 7407 Marime text
  • Clădirea deținută de Statul Italian la Constanța, pe bulevardul Mamaia, scoasă la vânzare
  • Ambasada Italiei în România anunță un preț de pornire de peste jumătate de milion de euro
 
Ambasada Italiei la București a scos la vânzare mai multe imobile deținute în mai multe orașe din România, inclusiv la Constanța. Conform anunțului, este vorba de scoaterea la vânzare a cinci imobile aflate în proprietatea Statului Italian situate în România, Târgovişte, Calea Domnească 165; Galaţi, Str. Gării 38; Constanţa, Bd. Mamaia 42; Ploiești, Bd. Nicolae Bălcescu, 35; Bucureşti, Str. Luigi Cazzavillan 26-28.
 
La adresa de la Constanța a funcționat în trecut Consultatul Italiei de la Constanța. Procedura de licitație este reglementată de către legislația italiană în vigoare și cu respectarea legii române. Acțiunea de transfer a dreptului de proprietate după încheierea procedurii de înstrăinare este reglementată de către dreptul român.


 
Ambasada Italiei își rezervă dreptul de a efectua vânzarea chair în cazul în care există o singură ofertă, considerate valabilă, conformă și adecvată, precum și dreptul de a anula, a suspenda sau a revoca procedura de licitație în orice etapă, conform legislației în vigoare.
 
Pentru imobilul de la malul mării, este vorba de un teren de 577 mp, cu o construcție de 416 mp, teren intravilan, nelocuit, într-o stare de degradare avansată. Nu există sarcini sau servituți pe imobil. Prețul de pornire pentru imobilul de la Constanța este de 583.000 euro. Licitația se va desfășura prin prezentarea ofertelor secrete egale sau superioare față de prețul de pornire al licitației.
 
Pentru a putea participa la licitație, cei interesați vor trebui să transmit oferta economică conform condițiilor generale, la Ambasada Italiei la București, de pe strada Henri Coandă nr. 9, sector 1, nu mai târziu de data de 10 februarie 2022, ora 12.00.


 

Ofertele se pot depune personal la sediul ambasadei, sau pot fi transmise pe răspunderea exclusivă a ofertantului prin scrisoare de recomandată cu confirmare de primire. Pentru a putea fi admiși, participanții vor prezenta următoarele documente:
  • Declarația pe proprie răspundere, însoțită de fotocopia unui document de identitate care să rezulte, în special
    • Că ofertantul cunoaște și acceptă necondiționat cerințele din anunț
    • Datele cu privire la adresa de domiciliu
    • Persoana care va semna contractual și modalitatea de plată
    • Dacă ofertantul este persoană fizică: declarația care să ateste faptul că nu există procedure penale în curs împotriva sa sau condamnări care să determine pierderea sau suspendarea capacității sale de a încheia contracte cu entități private sau publice
    • Dacă ofertantul desfășoară activități comerciale: în mod individual sau într-o formă de asociere, declarația reprezentantului legal cu privire la faptul că societatea nu este în faliment sau în process de lichidare și declarația care să ateste faptul că nu există procedure penale în curs împotriva reprezentantului legal sau condamnări care să determine pierderea sau suspendarea capacității sale de a încheia contracte cu entități publice sau private
    • Dacă ofertantul este instituție publică: declarația reprezentantului legal cu privire la faptul că instituția nu are în curs un process administrative sau similar cu cel de faliment sau lichidare
  • Oferta de licitație rămâne valabilă timp de 180 de zile de la data prezentării.
 

În vederea admiterii la licitație, fiecare ofertant va trebui să prezinte în original documentația care atestă constituirea unui fond de garanție provizorie pentru garantarea ofertei, echivalent cu 10% din prețul de pornire al licitației.
 
Responsabil de procedură este Francesco Selvaggio.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Ambasadorul Italiei, in vizita pe litoral
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii