Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:16 02 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clinica Euromaterna, dedicata salvarii vietii nou-nascutilor

ro

17 May, 2010 02:57 5554 Marime text
cap_6.jpgVineri, clinica privată de obstetrică-ginecologie Euromaterna a împlinit un an de la prima naştere, în urma căreia a venit pe lume un băieţel de 3.500 g. Această naştere a reprezentat prima dovadă a profesionalismului şi dedicării întregului personal al acestui spital.

euromaterna_-_dan_mugurel_raica.jpgPotrivit ddostorului Dan Raica, membru al Consiliului de Administraţie, cele mai importante realizări atinse de întreg personalul clinicii Euromaterna au fost creşterea calităţii actului medical, precum şi impunerea unor standarde de calitate, control şi eficienţă, conferind pacientelor o stare de confort atât psihic, cât şi fizic. Echipa spitalului este formată din 18 doctori şi 32 de asistente medicale, care tratează cu profesionalism, atenţie şi dragoste fiecare caz. „Ca să îngrijeşti mama şi copilul trebuie să ai aparatură necesară şi personal calificat, iar sistemul de stat nu poate realiza un nivel înalt de îngrijire a pacientelor", ne-a spus medicul primar obstetrică ginecologie, Ioana Luţescu.

Mai mult decât atât, Euromaterna este dotată cu aparatură ce permite monitorizarea sarcinilor patologice, dar şi a bebeluşilor prematuri, astfel încât nu este necesară transportarea mamei şi a copilului la o altă unitate medicală.

Centru de Testare Hipoacuzie pentru nou-născuţi

În această săptămână, spitalul privat de obstetrică-ginecologie Euromaterna a inaugurat un Centru de Testare Hipoacuzie la nou-născuţi. Aparatura acestui centru se ridică la aproximativ 20.000 de euro. „Testele se fac la prima săptămână după naşterea copilului. În lipsa unei detectări active a hipoacuziei, aceasta va fi depistată de-abia la 12-24 de luni, când părinţii observă lipsa de dezvoltare a limbajului la copil", ne-a explicat dr. Ion Rusa. Acest tip de investigaţie costă 200 RON.

euromaterna.jpgDate statistice

Euromaterna este caracterizată de calitatea actului medical, aspect evident şi în creşterea adresabilităţii pacientelor. Astfel, în datele statistice ulterioare primei sarcini se arată că în spital au avut loc 2809 internări, 840 de naşteri, 168 de intervenţii ginecologice, precum şi 285 de recoltări celule stem. Totodată, Euromaterna şi-a asumat cu succes naşterile premature, spitalul deţinând atât aparatura necesară, cât şi personalul medical instruit şi dedicat pentru a ajuta la salvarea vieţii micuţilor născuţi înainte de termen.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii