Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
03:44 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clubul Părinţilor Plus D va deveni Asociaţia Părinţilor Mircişti

ro

11 Feb, 2020 00:00 1713 Marime text

Până de curând cunoscută sub denumirea de Clubul Părinţilor Plus D, asociaţia de părinţi a Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” a depus, la începutul acestei luni, pe rolul Secţiei civile a Judecătoriei Constanţa o cerere privind acordarea personalităţii juridice.


Concret, este vorba despre dosarul cu numărul 2748/212/2020, cauză în care Asociaţia Părinţilor Mircişti solicită, aşa cum am afirmat anterior, acordarea personalităţii juridice. Dosarul a fost înregistrat la instanţă pe data de 6 februarie, iar la acest moment se află în procedura prealabilă primului termen de judecată. Ulterior acestei proceduri, se va fixa prima înfăţişare în proces, dată la care, cel mai probabil, judecătorii vor analiza actele depuse la dosar şi vor aprecia dacă se impune acordarea personalităţii juridice, astfel cum s-a solicitat.


Ieri, preşedintele viitoarei asociaţii, Valentin Uleşanu, ne-a declarat că a fost necesară această procedură întrucât modificările legislative au impus reactualizări ale formalităţilor juridice ale vechii asociaţii – Clubul Părinţilor Plus D. Cum însă juriştii au constatat că este mult mai facilă înfiinţarea unei noi asociaţii decât readucerea la zi a celei consacrate, s-a concluzionat că e necesară o... rebranduire. Scopul declarat al acestei asociaţii este acela de a asigura condiţii cât mai bune de studiu pentru propriii copii.


„Da, ştim că educaţia în România este gratuită, dar aşteptând să facă statul tot ceea ce noi ne-am dori pentru copiii noştri, vor trece anii şi principalii afectaţi vor fi elevii de astăzi. Din cotizaţia plătită de părinţi benevol este suportată contravaloarea pazei copiilor noştri. Clădirea este proprietatea consiliului local, care are obligaţia de a-i asigura paza bunurilor materiale, fapt ce se întâmplă pe timpul nopţii. Pe timpul zilei, de câţiva ani buni, paza este suportată din contribuţia părinţilor, aşa cum se întâmplă în foarte multe unităţi de învăţământ constănţene. Din păcate, cei mai vehemenţi sunt cei care dau din gură, dar nu se implică şi nu fac absolut nimic! Realitatea şcolii româneşti este cea pe care o trăim astăzi şi trebuie să acţionăm în consecinţă pentru binele copiilor noştri!”
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii