CN APM Constanța lansează licitație pentru furnizarea de energie electrică (DOCUMENT)
CN APM Constanța lansează licitație pentru furnizarea de energie electrică (DOCUMENT)
09 May, 2024 19:18
ZIUA de Constanta
899
Marime text
Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a lansat un anunț de participare la licitație pentru furnizarea de energie electrică.
Potrivit LicitatiaPublica.ro, valoarea este estimată la 62.850.000 lei.
Obiectul achiziției constă în furnizare unei cantități de 68.000 MWh energie electrică pentru o perioada de 12 luni (01.07.2024-30.06.2025), necesară pentru alimentarea consumatorilor aflați pe platformele porturilor Constanța și Midia precum și a clădirilor/instalațiilor electrice aparținând CN APM SA din municipiul Constanța, Mangalia și Midia. Furnizarea energiei electrice se va efectua în condițiile și la locurile de consum stabilite pin caietul de sarcini nr.12167/14.03.2024.
Număr zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor/candidaturilor: 18 Termenul in care entitatea contractanta va raspunde in mod clar si complet tuturor solicitarilor de clarificare/informatiilor suplimentare în legătură cu documentația de atibuire este a 14-a inainte de termenul limita stabilit pentru depunerea ofertelor. Orice solicitare de clarificări trebuie transmisă în SEAP (https://e-licitatie.ro/pub). La clarificările transmise după această dată entitatea contractantă nu va răspunde.
Descrierea achiziției publice
Obiectul caietului de sarcini îl constitue achiziționarea de energie electrică prin încheierea unui contract de furnizarea de energie electrică. Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime S.A. Constanţa, în calitate de administraţie portuară, are ca atribuţiune asigurarea serviciilor publice portuare, printre care distribuţia şi refurnizarea energiei electrice către consumatorii aflaţi pe platforma portuară. Aceste servicii sunt asigurate de Sucursala Energetică Port Constanţa (SEP), care este o subunitate fără personalitate juridică a C.N. APM S.A. Constanţa. Pentru desfăşurarea activităţii de bază (distribuţia energiei electrice cod 4012) C.N. APM S.A.
Constanţa a obţinut licenţa nr. 53/26.07.2000 eliberată de ANRE Bucureşti, cu perioada de valabilitate de 25 de ani. C.N. Administraţia Porturilor Maritime S.A. Constanţa, prin Sucursala Energetică Port, deţine licenţa de consumator eligibil nr. 48/10.09.2002, eliberată de ANRE Bucureşti pentru locurile de consum Port Vechi, Port Nou, Port III, Port IV şi Port Midia. Energia electrică cumpărată de la furnizor este livrată agenţilor economici de pe platforma portuară prin intermediul a 4 staţii de transformare 110kV/MT (Port I, Port II, Port III, Port IV) şi PT 2188 Port Midia, conectate la Sistemul Energetic Naţional. Cu privire la Garantia de participare: În cazul depunerii de oferte în asociere, GP trebuie constituită în numele asocierii și să menționeze că acoperă în mod solidar toți membrii grupului de operatori economici.
Situațiile de reținere a GP sunt prev. de art. 43 din HG 394/2016 și trebuie menționate toate în instrumentul de garantare. EC are dreptul de a reține garanția, potrivit art.43 din HG nr.394/2016. EC poate solicita extinderea perioadei de valabilitate a ofertei. În cazul în care ofertantul extinde perioada de valabilitate a ofertei, perioada de valabilitate a garanției de participare va fi prelungită corespunzător. În cazul în care GP se constituie prin virament bancar (ordin de plată), se vor utiliza următoarele conturi: IBAN RO83BRDE140SV06373001400 deschis la B.R.D. IBAN RO26BTRL01401202693122XX deschis la Banca Transilvania. Dovada constituirii garantiei trebuie sa fie prezentata in SEAP (semnata cu semnatura electronica extinsa a reprezentantului legal/imputernicit) cel mai tarziu la data si ora-limita de depunere a ofertelor (garantia emisa in alta limba va fi insotita de traducere autorizata in limba romana).
Echivalenta pentru o garantie depusa in alta moneda decat in LEI, se va face la cursul mediu anual în lei/valută comunicat de BNR. In cazul depunerii de oferte in asociere, garantia de participare trebuie constituita in numele asocierii si se mentioneaza ca acopera in mod solidar toti membrii grupului de operatori economici. In situatia in care Garantia de participare se constituie prin Polita de Garantare sau Scrisoare de Garantie Bancara, ofertantul are obligația de a transmite originalul instrumentului de garantare în termen de 5 (cinci) zile de la data limita de depunere a ofertelor, la sediul entității contractante din municipiul Constanta, Incinta Port, Gara Maritimă, județul Constanța, cod poștal 900900, în atentia: Mirela Liliana MATEICIUC , responsabil procedură de achizitie.
Cu privire la Garantia de buna executie: Garanția de buna execuție va fi constituita în termen de 5 zile lucrătoare de la semnarea contractului sectorial.
Acest termen poate fi prelungit la solicitarea justificată a Contractantului, fără a depăşi 15 zile de la data semnării contractului sectorial/contractului subsecvent, după caz, conform art. 45 alin. (3) din HG nr. 394/2016 și va deveni anexa la contract. Indiferent de forma de constituire a garanției de bună execuție, aceasta trebuie să fie irevocabila și va prevedea în mod clar și fără echivoc că plata garanției de bună execuție se va efectua necondiționat, respectiv la prima cerere a Entității contractante, pe baza declarației acestuia cu privire la culpa persoanei garantate, fără nicio excepție.
Entitatea contractantă are dreptul de a emite pretenții asupra garanției de bună execuție, oricând pe parcursul îndeplinirii contractului sectorial, în limita prejudiciului creat, în cazul în care Contractantul nu își îndeplinește din culpa sa obligațiile asumate prin contract, conform art. 47 din HG nr. 394/2016.
Entitatea contractanta are obligația de a elibera/ restitui garanția de bună execuție, conform prev. art.1642 din Legea nr. 99/2016. Instrucţiuni privind semnarea contractului de achiziţie Entitatea contractantă va încheia contractul de achiziţie cu ofertantul desemnat câştigător, în perioada de valabilitate a ofertelor, dar nu mai devreme de 10 zile de la data transmiterii comunicării privind rezultatul aplicării procedurii de atribuire pentru a acorda termenul legal de 10 zile pentru formularea eventualelor contestații administrative. Ofertantul desemnat câștigător are obligația de a se prezenta în termen de 15 zile de la comunicarea rezultatului procedurii, transmisă de Entitatea contractantă.
Dacă termenul de 15 zile a expirat iar ofertantul desemnat câştigător nu s-a prezentat pentru semnarea contractului, situaţia va fi asimilată refuzului de a semna contractul, iar entitatea contractantă va reţine în favoarea sa garanţia de participare.
În cazul în care ofertantul căruia i s-a atribuit contractul este un consorţiu, acesta are obligaţia de a prezenta la semnarea contractului următoarele documente:
- documente prin care se autorizează persoana care urmează să semneze contractul;
- acordul de asociere din care să rezulte cota de participare a fiecărui membru al asocierii, reprezentantul legal al asocierii, liderul desemnat (informaţii care nu trebuie să fie diferite faţă de cele precizate în documentele care au însoţit oferta).
În cazul în care ofertantul căruia i s-a atribuit contractul a nominalizat in cadrul ofertei subcontractanți, acesta are obligația de a prezenta la semnarea contractului contractul/contractele încheiate cu subcontra.
Persoanele ce dețin funcții de decizie
Persoanele ce dețin functii de decizie in cadrul entitatii contractante, precum si persoanele din cadrul entitatii contractante ce pot influenta continutul documentatiei de atribuire si/sau desfasurarea procedurii de atribuire sunt:
• Consiliu de Administrație: Adrian-Daniel GAVRUTA, Suryan-Omar DEDE, Catalin DIACONU, Constantin CHIRILA, Mihnea - Claudiu DRUMEA, Elena VLAD, Dan Alexandru CATANA
• Director General – Mihai TEODORESCU, Director General Adjunct – Costin AVĂTAVULUI, Director Executiv – Ileana-Mirela BÎRCHI, Director Financiar – Maria MERGIU, Director Sucursale – Emil Sorin BANIAS, Serviciul Juridic și Guvernanță Corporativă C.J. cu atribuții delegate - Tănase Iulian PEPI, Șef Serviciu Achizitii Publice – Hermina BECTEMIR, Coordonator Sucursala Energetică Port – Victor Radu BOTESCU.
• Alți semnatari: Șef Birou Control Financiar Preventiv – Adrian STĂNCIUC, Șef Compartiment Tehnico- Economic SEP – Sebastian Subțirică, Responsabil Achizitie din cadrul Serviciului Achizitii Publice – Mirela Liliana MATEICIUC.
Termen limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 29.05.2024, ora 15:00. Data licitației este 29.05.2024, ora 15:00.
PRECIZĂRI
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Detalii despre anunț pot fi consultate în secșounea Documente a materialului.
Citește și:
Reuniune în Portul Constanța a grupului de lucru româno-turkmen în domeniul transporturilor (GALERIE FOTO)
Potrivit LicitatiaPublica.ro, valoarea este estimată la 62.850.000 lei.
Obiectul achiziției constă în furnizare unei cantități de 68.000 MWh energie electrică pentru o perioada de 12 luni (01.07.2024-30.06.2025), necesară pentru alimentarea consumatorilor aflați pe platformele porturilor Constanța și Midia precum și a clădirilor/instalațiilor electrice aparținând CN APM SA din municipiul Constanța, Mangalia și Midia. Furnizarea energiei electrice se va efectua în condițiile și la locurile de consum stabilite pin caietul de sarcini nr.12167/14.03.2024.
Număr zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor/candidaturilor: 18 Termenul in care entitatea contractanta va raspunde in mod clar si complet tuturor solicitarilor de clarificare/informatiilor suplimentare în legătură cu documentația de atibuire este a 14-a inainte de termenul limita stabilit pentru depunerea ofertelor. Orice solicitare de clarificări trebuie transmisă în SEAP (https://e-licitatie.ro/pub). La clarificările transmise după această dată entitatea contractantă nu va răspunde.
Descrierea achiziției publice
Obiectul caietului de sarcini îl constitue achiziționarea de energie electrică prin încheierea unui contract de furnizarea de energie electrică. Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime S.A. Constanţa, în calitate de administraţie portuară, are ca atribuţiune asigurarea serviciilor publice portuare, printre care distribuţia şi refurnizarea energiei electrice către consumatorii aflaţi pe platforma portuară. Aceste servicii sunt asigurate de Sucursala Energetică Port Constanţa (SEP), care este o subunitate fără personalitate juridică a C.N. APM S.A. Constanţa. Pentru desfăşurarea activităţii de bază (distribuţia energiei electrice cod 4012) C.N. APM S.A.
Constanţa a obţinut licenţa nr. 53/26.07.2000 eliberată de ANRE Bucureşti, cu perioada de valabilitate de 25 de ani. C.N. Administraţia Porturilor Maritime S.A. Constanţa, prin Sucursala Energetică Port, deţine licenţa de consumator eligibil nr. 48/10.09.2002, eliberată de ANRE Bucureşti pentru locurile de consum Port Vechi, Port Nou, Port III, Port IV şi Port Midia. Energia electrică cumpărată de la furnizor este livrată agenţilor economici de pe platforma portuară prin intermediul a 4 staţii de transformare 110kV/MT (Port I, Port II, Port III, Port IV) şi PT 2188 Port Midia, conectate la Sistemul Energetic Naţional. Cu privire la Garantia de participare: În cazul depunerii de oferte în asociere, GP trebuie constituită în numele asocierii și să menționeze că acoperă în mod solidar toți membrii grupului de operatori economici.
Situațiile de reținere a GP sunt prev. de art. 43 din HG 394/2016 și trebuie menționate toate în instrumentul de garantare. EC are dreptul de a reține garanția, potrivit art.43 din HG nr.394/2016. EC poate solicita extinderea perioadei de valabilitate a ofertei. În cazul în care ofertantul extinde perioada de valabilitate a ofertei, perioada de valabilitate a garanției de participare va fi prelungită corespunzător. În cazul în care GP se constituie prin virament bancar (ordin de plată), se vor utiliza următoarele conturi: IBAN RO83BRDE140SV06373001400 deschis la B.R.D. IBAN RO26BTRL01401202693122XX deschis la Banca Transilvania. Dovada constituirii garantiei trebuie sa fie prezentata in SEAP (semnata cu semnatura electronica extinsa a reprezentantului legal/imputernicit) cel mai tarziu la data si ora-limita de depunere a ofertelor (garantia emisa in alta limba va fi insotita de traducere autorizata in limba romana).
Echivalenta pentru o garantie depusa in alta moneda decat in LEI, se va face la cursul mediu anual în lei/valută comunicat de BNR. In cazul depunerii de oferte in asociere, garantia de participare trebuie constituita in numele asocierii si se mentioneaza ca acopera in mod solidar toti membrii grupului de operatori economici. In situatia in care Garantia de participare se constituie prin Polita de Garantare sau Scrisoare de Garantie Bancara, ofertantul are obligația de a transmite originalul instrumentului de garantare în termen de 5 (cinci) zile de la data limita de depunere a ofertelor, la sediul entității contractante din municipiul Constanta, Incinta Port, Gara Maritimă, județul Constanța, cod poștal 900900, în atentia: Mirela Liliana MATEICIUC , responsabil procedură de achizitie.
Cu privire la Garantia de buna executie: Garanția de buna execuție va fi constituita în termen de 5 zile lucrătoare de la semnarea contractului sectorial.
Acest termen poate fi prelungit la solicitarea justificată a Contractantului, fără a depăşi 15 zile de la data semnării contractului sectorial/contractului subsecvent, după caz, conform art. 45 alin. (3) din HG nr. 394/2016 și va deveni anexa la contract. Indiferent de forma de constituire a garanției de bună execuție, aceasta trebuie să fie irevocabila și va prevedea în mod clar și fără echivoc că plata garanției de bună execuție se va efectua necondiționat, respectiv la prima cerere a Entității contractante, pe baza declarației acestuia cu privire la culpa persoanei garantate, fără nicio excepție.
Entitatea contractantă are dreptul de a emite pretenții asupra garanției de bună execuție, oricând pe parcursul îndeplinirii contractului sectorial, în limita prejudiciului creat, în cazul în care Contractantul nu își îndeplinește din culpa sa obligațiile asumate prin contract, conform art. 47 din HG nr. 394/2016.
Entitatea contractanta are obligația de a elibera/ restitui garanția de bună execuție, conform prev. art.1642 din Legea nr. 99/2016. Instrucţiuni privind semnarea contractului de achiziţie Entitatea contractantă va încheia contractul de achiziţie cu ofertantul desemnat câştigător, în perioada de valabilitate a ofertelor, dar nu mai devreme de 10 zile de la data transmiterii comunicării privind rezultatul aplicării procedurii de atribuire pentru a acorda termenul legal de 10 zile pentru formularea eventualelor contestații administrative. Ofertantul desemnat câștigător are obligația de a se prezenta în termen de 15 zile de la comunicarea rezultatului procedurii, transmisă de Entitatea contractantă.
Dacă termenul de 15 zile a expirat iar ofertantul desemnat câştigător nu s-a prezentat pentru semnarea contractului, situaţia va fi asimilată refuzului de a semna contractul, iar entitatea contractantă va reţine în favoarea sa garanţia de participare.
În cazul în care ofertantul căruia i s-a atribuit contractul este un consorţiu, acesta are obligaţia de a prezenta la semnarea contractului următoarele documente:
- documente prin care se autorizează persoana care urmează să semneze contractul;
- acordul de asociere din care să rezulte cota de participare a fiecărui membru al asocierii, reprezentantul legal al asocierii, liderul desemnat (informaţii care nu trebuie să fie diferite faţă de cele precizate în documentele care au însoţit oferta).
În cazul în care ofertantul căruia i s-a atribuit contractul a nominalizat in cadrul ofertei subcontractanți, acesta are obligația de a prezenta la semnarea contractului contractul/contractele încheiate cu subcontra.
Persoanele ce dețin funcții de decizie
Persoanele ce dețin functii de decizie in cadrul entitatii contractante, precum si persoanele din cadrul entitatii contractante ce pot influenta continutul documentatiei de atribuire si/sau desfasurarea procedurii de atribuire sunt:
• Consiliu de Administrație: Adrian-Daniel GAVRUTA, Suryan-Omar DEDE, Catalin DIACONU, Constantin CHIRILA, Mihnea - Claudiu DRUMEA, Elena VLAD, Dan Alexandru CATANA
• Director General – Mihai TEODORESCU, Director General Adjunct – Costin AVĂTAVULUI, Director Executiv – Ileana-Mirela BÎRCHI, Director Financiar – Maria MERGIU, Director Sucursale – Emil Sorin BANIAS, Serviciul Juridic și Guvernanță Corporativă C.J. cu atribuții delegate - Tănase Iulian PEPI, Șef Serviciu Achizitii Publice – Hermina BECTEMIR, Coordonator Sucursala Energetică Port – Victor Radu BOTESCU.
• Alți semnatari: Șef Birou Control Financiar Preventiv – Adrian STĂNCIUC, Șef Compartiment Tehnico- Economic SEP – Sebastian Subțirică, Responsabil Achizitie din cadrul Serviciului Achizitii Publice – Mirela Liliana MATEICIUC.
Termen limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 29.05.2024, ora 15:00. Data licitației este 29.05.2024, ora 15:00.
PRECIZĂRI
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Detalii despre anunț pot fi consultate în secșounea Documente a materialului.
Citește și:
Reuniune în Portul Constanța a grupului de lucru româno-turkmen în domeniul transporturilor (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii