Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:21 05 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNAIR atribuie un proiect în valoare de peste 112 milioane de lei pentru instalarea sistemelor de supraveghere pe autostrăzi

ro

05 Sep, 2024 09:40 186 Marime text




Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a atribuit un contract, către firma Elektra, prin care se vor monta sisteme de supraveghere pentru mașini pe autostrăzile A1, A2, A3 și pe DN1. Valoarea contractului este de 112,695 milioane de lei, fără TVA, precizează știripesurse.ro.

Firma va instala pe cele trei autostrăzi camere de supraveghere, aparate de detecție, dar și senzori sau stații meteo.

Astfel, autoritățile vor avea acces la date în timp real despre șoferii care încalcă regulile de circulație și mai ales la depășirea vitezei legale. De asemenea, pe marginea drumurilor vor fi instalate panouri care vor avertiza șoferii despre eventuale pericole: mașini oprite, accidente, fenomene meteo etc.

Pe autostrada A3 vor fi montate 20 de aparate, în aproximativ 60 de kilometri. Acestea vor putea înregistra viteza șoferilor, numărul de mașini și multe alte date.

Camerele vor fi atât fixe, cât și mobile, pe toate drumurile unde vor fi instalate și vor funcționa ca un radar pentru autorități.

Citește și:
CNAIR a atribuit elaborarea studiilor de fazabilitate și proiectarea pentru pasaje pietonale subterane pe DN 39, DN3 ȘI DN2A din județul Constanța (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii