Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
20:10 12 02 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNSC a respins o contestație depusă de o companie din Estonia care viza o licitație organizată de Primăria Constanța. Despre ce este vorba? (DOCUMENT)

ro

12 Feb, 2025 17:00 181 Marime text
  • Decizia a fost emisă urmare a contestației formulate de Trustee Capital Management IFN OU, cu sediul în Tallin, Estonia, împotriva raportului procedurii și a adresei de comunicare a rezultatului procedurii cu referire la Lotul 1 – componența bloc K9, în cadrul procedurii simplificate organizată în vederea atribuirii contractului având ca obiect „Execuție lucrări aferente obiectivului de investiții: Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale din municipiul Constanța – zona Badea Cârțan – blocurile K9, K10, K13, K14, K15, Lot 1 – Componență bloc K9, Lot 2 – componență bloc K10, Lot 3 – componența bloc K13, Lot 4 – componența bloc K14, Lot 5 – componența Bloc K15”
  • CNSC a decis să respingă contestația companiei din Estonia ca fiind formulată de o persoană fără calitate procesuală activă
  • Prezenta decizie este obligatorie pentru părți
 
 

 
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr.258/C8/132 din 05.02.2025 care vizează o licitație organizată de Primăria Constanța.
 
Decizia a fost emisă urmare a contestației formulate de Trustee Capital Management IFN OU, cu sediul în Tallin, Estonia, împotriva raportului procedurii nr. 247934/19.12.2024 și a adresei de comunicare a rezultatului procedurii nr. 247950/19.12.2024, cu referire la Lotul 1 – componența bloc K9, elaborate de Primăria Constanța în calitate de autoritate contractantă, în cadrul procedurii simplificate organizată în vederea atribuirii contractului având ca obiect „Execuție lucrări aferente obiectivului de investiții: Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale din municipiul Constanța – zona Badea Cârțan – blocurile K9, K10, K13, K14, K15, Lot 1 – Componență bloc K9, Lot 2 – componență bloc K10, Lot 3 – componența bloc K13, Lot 4 – componența bloc K14, Lot 5 – componența Bloc K15”.
 
Firma contestatară a solicitat:admiterea contestației;anularea actelor menționate mai sus ca netemeinice și nelegale, recunoașterea faptului că Trustee Capital Management IFN OU poate desfășura activități de creditare pe teritoriul României fără a fi necesară autorizarea de vreo instituție din România sau înregistrarea în registrele/listele ținute de Banca Națională a României; obligarea autorității contractante la reluarea procedurii prin evaluarea ofertei depuse de Compact Conart SRL și luarea în considerare a documentelor emise de Trustee Capital Management IFN OU care atestă accesul la disponibilități financiare.
 
Pentru cele constatate, în baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, CNSC a decis să respingă contestația companiei din Estonia ca fiind formulată de o persoană fără calitate procesuală activă.
 
„Fără pronunțare cu privire la alte excepții și cu privire la fondul cauzei.
 
Prezenta decizie este obligatorie pentru părți, în conformitate cu dispozițiile art. 28 alin. (1) din Legea nr. 101/2016.

 
Împotriva ei se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate, în temeiul art. 29 din Legea nr. 101/2016", se arată în decizia care poate fi consultată integral în secțiunea „documente".
 
 
Trustee Capital Management IFN OU
 
Firma a fost înregistrată în 2023 în Estonia iar asociat și administrator unic figurează Dariana Laura Andor din Oradea, cu domiciliul procesual ales la cabinet de avocat Negru Radu, din Oradea.

Dariana Laura Andor este asociat și administrator unic și la o firmă românească de ″alte activități de creditare″, Azaria Finance IFN SRL, înființată în 2024, potrivit www.termene.ro.

 
Compact Conart SRL
 
Compact Conart SRL înființată în 2019 are sediul social în Constanța, și se ocupă de lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale.

Asociat unic și administrator este Violeta-Diana Fătu.

Compania Compact Conart SRL a încheiat 24 de contracte de achiziții publice și un altul din achiziții directe.

Pentru anul trecut, cu 3 angajați, Compact Conart SRL a declarat o cifră de afaceri de 11 milioane de lei, și profit de 1.7 milioane lei, potrivit www.termene.ro.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Cumpărări directe Primăria Constanța a atribuit un nou contract. Sunt vizate două blocuri din municipiu. Detalii despre câștigător
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii