Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:41 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coadă mare de mașini de la Vama Veche spre Bulgaria (FOTO+VIDEO)

ro

23 Jun, 2024 11:57 982 Marime text
Traficul rutier pe la punctele de frontieră de la Vama Veche spre Bulgaria este foarte aglomerat sâmbătă, 23 iunie 2024, la orele prânzului, timpii de așteptare sunt mari. 

Având în vedere că, în acest sfârșit de săptămână avem o minivacanță de 3 zile prilejuită de sărbătoarea Rusaliilor, Poliția de Frontieră Română şi-a adaptat misiunile în scopul fluidizării traficului în punctele de trecere a frontierei, precum şi pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat.

Mai multe imagini puteți vedea în secțiunea „Galerie foto“ a materialului.  

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, în această perioadă, aproximativ 3.900 poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea și combaterea infracționalității transfrontaliere.

„Întrucât în perioada mini vacanței se anunță temperaturi ridicate la nivelul întregii ţări, iar traficul la graniță se preconizează a fi intens, în principalele puncte de frontieră - Nădlac II, Borș, Giurgiu și Vama Veche, vor fi amplasate puncte de prim ajutor. Voluntari şi paramedici sunt pregătiţi să acorde ajutor de specialitate, în caz de nevoie.

Din experienţa anilor anteriori, este preconizată o creştere a valorilor de trafic în punctele importante de trecere a frontierei.  În funcţie de dinamica traficului, vor fi dispuse măsuri pentru suplimentarea arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, respectiv de suplimentare a personalului.

Tot pentru fluidizarea traficului la granițele României, reprezentanţii Poliției de Frontieră Române menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statele vecine, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune.

Pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale în incinta aeroporturilor, în zona terminalelor Schengen, polițiștii de frontieră vor efectua acțiuni polițienești punctuale pentru a verifica identitatea și situația legală a persoanelor“ - au mai precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.

 

Citește și: 


Structurile M.A.I. din Constanța susțin declarații în contextul minivacanței de Rusalii (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii