Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:28 31 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Cod roșu de ploi și vitejii Inundații în județ. Comuna Tuzla din județul Constanța, sub ape! (FOTO+VIDEO)

ro

31 Aug, 2024 06:02 912 Marime text


Pompierii constănțeni la datorie

Până la ora 06:00 în această dimineață, dispeceratul ISU „Dobrogea” al județului Constanța a înregistrat peste 500 de apeluri la numărul unic de urgență 112 care semnalau diverse situații de urgență.

Peste 300 de pompieri sunt la datorie, se află în teren pentru înlăturarea efectelor negative produse de furtună cu 21 de mijloace . Acționăm pe raza jud. Cta cu precădere în localitățile Chirnogeni, Comana, amzacea, pecineaga, moșneni, 23 august, Mangalia, Neptun, costinesti, tuzla, eforie, Agigea, Techirghiol, Valu lui Traian, Constanța, topraisar, limanu

În urma fenomenelor meteo extreme produse în cursul nopții nu au fost înregistrate victime.

Situația este în dinamică, colegii sunt în teren și rămânem la datorie până la înlăturarea tuturor efectelor negative. Rugăm cetățenii să rămână la adăpost, să nu iasă din casă decât dacă situația o impune, au transmis reprezentanții ISU Dobrogea.


Administraţia Naţională de Meteorologie a emis cod roşu de ploi, în județul Constanța.

Sunt vizate: Constanța, Eforie, Cobadin, Cumpăna, Valu lui Traian, Techirghiol, Tuzla, Negru Vodă, Topraisar, 23 August, Agigea, Limanu, Chirnogeni, Albești, Independența, Ciocârlia, Amzacea, Pecineaga, Deleni, Mereni, Costinești, Comana, Bărăganu, Cerchezu, Mangalia.

În comuna Tuzla din județul Constanța străzile au fost inundate în urma ploilor torențiale, vezi foto+video.


În urma averselor torenţiale s-au acumulat peste 40 l/mp.
 

ISU Constanța a emis mai multe mesaje RO-ALERT prin care populația a fost avertizați să evite deplasările și să ia măsuri de adăpostire și autoprotecție.
 

Totodată, județul Constanța se află sub incidența unui Cod Roșu hidrologic până sâmbătă, 31 august, ora 12:00.
 
Sunt posibile, pe râurile Casimcea și Urluia, depășiri ale cotelor de apărare, generate de viituri rapide, precum și de creșteri ale debitelor și nivelurilor acestora, cu riscul unor inundații majore.
 
De asemenea, zona litorală a județului este sub incidența unui Cod Portocaliu, până sâmbătă, 31 august, ora 3, cod care vizează averse torențiale, importante cantitativ.
 
Măsurile necesare pentru punerea în siguranță a populației și readucerea situației la normalitate au fost transmise autorităților locale și instituțiilor cu atribuții în domeniu.
 
Ele se referă la avertizarea populației cu privire la fenomenele prognozate, la asigurarea și verificarea forțelor și mijloacelor pentru intervenție, la asigurarea viabilității căilor de comunicații rutiere din administrare, la asigurarea accesului la utilități al populației.
 
„Inspectoratul pentru situații de urgență păstrează legătura cu grupele operative din fiecare localitate, astfel încât să se asigure că acestea pot interveni, de îndată și eficient, dacă situația o va cere", a transmis și prefectul județului Constanța, Silviu Coșa.













VIDEO:
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii