Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:17 15 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cod Roșu de vreme severă în Austria! MAE a emis o atenționare de călătorie

ro

15 Sep, 2024 13:33 203 Marime text
foto: Freepick Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Austria că este în vigoare o alertă cod roșu de vreme nefavorabilă.

Din cauza căderilor masive de zăpadă din zona montană și a ploilor abundente din restul țării, există riscul apariției de inundații și alunecări de teren. De asemenea, se înregistrează perturbări semnificative ale traficului feroviar și rutier, precum și evacuări ale populației din zonele afectate.

 

Recomandările autorităților austriece

Autoritățile austriece recomandă evitarea deplasărilor neesențiale și cooperarea cu autoritățile locale, în caz de situații de urgență.

Cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Viena : +4369911726027 și Consulatului General al României la Salzburg: +436765568898.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet https://www.mae.ro (Sfaturi, alerte de călătorie), https://viena.mae.ro și https://salzburg.mae.ro.



Citește și:


Jurnaliști din Germania și Austria, în documentare în Portul Constanța (FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii