Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:21 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colegiul Mihai Eminescu si Teatrul de Stat sarbatoresc marele poet

ro

14 Jan, 2010 03:15 1745 Marime text

eminescu.jpgVineri se împlinesc 160 de ani de la naşterea luceafărului poeziei româneşti.

Colectivul Colegiului Naţional Mihai Eminescu nu lasă nici anul acesta ca ziua de 15 ianuarie să treacă neobservată. Au fost puse la punct mai multe activităţi la care participă atât elevi şi profesori, cât şi personalităţi ale vieţii culturale constănţene.

Cu acest prilej, începând cu ora 10.45, la statuia poetului se vor depune flori, iar începând cu ora 11.00, va fi prezentată cartea „Cinema", scrisă de Angelo Mitchievici şi publicată de editura Polirom. Tot vineri, însă de la ora 11.00, urmează să aibă loc festivitatea de premiere a concursului internaţional „Colocviile eminesciene", activitate cuprinsă în calendarul Ministerul Educaţiei Cercetării şi Inovării şi aflat la ediţia a III-a. În continuare vor fi marcaţi şi cei 15 ani de la fondarea revistei „Convorbiri liceale", iar de la 12.30, închide suita de activităţi organizate cu ocazia zilei de 15 ianuarie, un spectacol omagial, intitulat „Porni Luceafărul...".

Nici Teatrul de Stat Constanţa nu se lasă mai prejos. Potrivit secretarului literar Anaid Tavitian, pe 15 ianuarie, la ora 15.00, la statuia poetului Mihai Eminescu de pe faleza Cazinoului, actorii Alexandru Mereuţă, Liviu Manolache şi Bogdan Caragea susţin un recital de versuri, iar de la ora 19.00, în sala teatrului are loc proiecţia filmului „Un bulgăre de humă", regia Nicolae Margineanu şi a documentarului „Eminescu", regia Laurenţiu Damian. În plus, pentru sâmbătă, la ora 19.00, este programat spectacolul „160 de ani împreună cu Mihai Eminescu", de Eusebiu Ştefănescu, cu participarea actorului Dorel Vişan şi a solistei de muzică folk Maria Gheorghiu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii