Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:47 09 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colegiul „Mircea cel Bătrân” din Constanța, gazda primei ediții a Forumului MERITO Dobrogea

ro

03 Feb, 2023 13:31 1855 Marime text


Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța va fi gazda primei ediții a forumului MERITO Dobrogea, ce se va desfășura sâmbătă, 18 februarie 2023.
 
Potrivit comunicatului transmis de MERITO, tema abordată va fi analogia ca proces de învățare-predare, denumirea fiind „Punți didactice în gândirea creativă”.
 
Evenimentul se va derula în format fizic și vor fi organizate ateliere experiențiale de învăţare colaborativă pentru cadre didactice din învăţământul preuniversitar. Participarea la forum este gratuită şi deschisă profesorilor din toată țara, în limita celor apoximativ 100 de locuri disponibile.
 

„Organizatorii Forumului propun activități interactive, în care vor prezenta şi explora metode şi activități practice privind analogia ca metodă de predare-învăţare, teorii din domeniul educațional, idei, cărți și alte resurse de inspiraţie. Intenţionează, de asemenea, ca acest Forum să fie un spaţiu de întâlnire, creaţie şi învăţare împreună cu profesorii participanţi, pasionaţi de subiect, ce doresc să înveţe colaborativ continuu, cu efecte pe termen lung”, transmit reprezentanții.

 
Redăm mai jos programul forumului, cu mențiunea că pot apărea modificări pe parcurs:
  • 8:30-9:00 - Sosirea, primirea şi înregistrarea participanţilor, socializare şi networking pentru Educaţie de calitate
  • 9:00-10:00 - Deschidere, bun venit şi introducere eveniment şi context educaţional
  • 10:00-12:30 - Ateliere de învăţare colaborativă, de la profesori pentru profesori şi elevi, în paralel
 
Vor avea loc următoarele ateliere:
 
  • Metode de predare alternative și tradiționale în experiențe de învățare - Coziana Zaharia, profesoară pentru învăţământul primar în Bucureşti (pentru profesori de învăţământul primar)
  • Strategii creative de gestionare a epuizării profesionale - Elisabeta Niţă, profesoară de Matematică şi Psiholog în programul Şcoala de Spital, în Bucureşti (pentru profesori de orice nivel de învăţământ)
  • Educația umanistă după umanism - Doru Căstăian, profesor de Ştiinţe Socio-Umane la Galaţi, şi Lucian Oprea, profesor de Fizică la Constanţa (pentru profesori de gimnaziu şi liceu)
  • Învățarea științelor prin analogii - experiment... cu ce avem la îndemână - Antoneta Împuşcatu, profesoară de Ştiinţe, de gimnaziu, şi director, în com. I.C. Brătianu, jud. Tulcea (pentru profesori de gimnaziu şi liceu)
  • Learning Visualizations by Analogy - Promoting Visual Literacy through Visualization Morphing - Nicoleta Ciutacu, profesoară de Limbi Străine în sistemul internaţional, şi Antonia Zaharia, studentă la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, Universitatea Bucureşti (pentru elevi)
  • Programarea unor algoritmi pe baza analogiilor - Atelier experimental de programare: ”La fel ca...” - Dana Lica, profesoară de Informatică, de liceu, la Ploieşti (pentru elevi)
Între orele 14:00 – 16:30 vor avea loc următoarele ateliere:
 
  • Dezvoltarea gândirii creative prin jocuri de improvizație și povești - Marişca Morari, profesoară pentru învăţământul preşcolar în Baia Mare (pentru profesori de învăţământ preşcolar şi primar)
  • Promovarea principiului win-win în învățarea prin joc și învățare experiențială Laura Piros şi Liliana Chivulescu, profesoare pentru învăţământul primar în Braşov, respectiv Picior de Munte (DB) (pentru profesori de învăţământ primar şi gimnazial)
  • Conexiuni cognitive și afective în dezvoltarea gândirii creative - Tatiana Cauni, profesoară de Limba şi Literatura Română, de liceu, la Baia Mare (pentru profesori de gimnaziu şi liceu)
  • Inima in ecuații - atelier interactiv de matematică - Cătălin Ciupală, profesor de Matematică, de liceu, la Braşov (pentru profesori de gimnaziu şi liceu)
 
De la ora 16:30 până la 17:00 vor fi prezentate concluziile.
 
Între 17:30 – 19:00 va avea loc spectacolul de teatru al trupei „Treivirgulăpaișpe”, cu elevi din Buzău, coordonată de Dan Solcan, profesor de istorie.

 
Prima ediţie a Forumului MERITO Dobrogea este co-organizată de profesorii din comunitatea MERITO: Lucian Oprea, profesor de Fizică la Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân", Constanţa și Nicoleta Ciutacu, profesoară de Limbi Străine în sistemul internaţional (Spania).
 
De asemenea, parteneră este și Asociația „Dăruiește Aripi”.
 
Citește și:
Azi este lansat site-ul revistei „Zări Alb Astre” a Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii