Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
22:13 20 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colonelul Valeriu Gheorghiță, un an la cârma campaniei de vaccinare anti-Covid-19

ro

17 Nov, 2021 00:00 1788 Marime text
  • Colonelul Valeriu Gheorghiță a fost numit coordonator al campaniei de vaccinare în urmă cu un an
  • Numirea a fost făcută de către Klaus Iohannis, Președintele României
  • Campania de vaccinare a debutat în luna decembrie 2020
 
Pe 17 noiembrie 2020, lt. col. medic asistent universitar dr. Valeriu Gheorghiță a fost numit coordinator al campaniei de vaccinare din România. Astăzi se împlinește un an de când a fost numit de către Președintele Klaus Iohannis și iată că în acest timp, peste 6,8 milioane de locuitori au fost imunizați, conform datelor din 15 noiembrie.
 
De la începutul pandemiei, 1.744.440 de români au fost confirmați cu SARS-CoV-2, dintre care 1.587.856 de români s-au vindecat. 53.264 de persoane au pierdut lupta cu boala. În România, în total au fost administrate 13.875.819 de doze de vaccine, fiind, astfel, 6.898.051 persoane vaccinate. Datele sunt furnizate de către Ministerul Sănătății, conform raportărilor din data de 15.11.2021, acestea fiind actualizate zilnic.
 
„După elaborarea strategiei de vaccinare anti-COVID-19, care va fi făcută publica săptămâna viitoare, autoritățile au început organizarea propriu-zisă în vederea implementării eficiente a acestei strategii. În ședința de astăzi a fost desemnat și un coordonator al campaniei de vaccinare la nivel național, în persoana domnului Valeriu Gheorghiță, medic primar de boli infecțioase la Spitalul Militar Central", a arătat șeful statului în urmă cu un an.
 
Lt. col. medic asistent universitar dr. Valeriu Gheorghita are 39 de ani și este absolvent al UMF Târgu Mureș (Medicină Militară). În 2013, a obtinut titlul de doctor în Științe Medicale cu lucrarea "Dinamica antigenului HBs cantitativ și predicția răspunsului la tratamentul antiviral cu interferon pegylat sau analogi nucleozidici și nucleotidici la pacientii cu hepatită cronică cu VHB", sub coordonarea Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel.
 
Născut în luna mai, având 38 de ani deja împliniți, este medic primar boli infecțioase din august 2017 la Spitalul Universitar de Urgență Militar central „Dr. Carol Davila”. Concomitent este asistent universitar, din februarie 2016 la Insistutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, Facultatea de Medicină Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București.
 
Rezidențiatul l-a făcut la Insistutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, între 2007 și 2012, iar apoi alți cinci ani a fost medic specialist boli infecțioase la Spitalul Carol Davila.
 

Formarea educațională


 
După ce a încheiat liceul în localitatea Pitești, județul Argeș, la Colegiul Național „Ion. C. Brătianu”, a urmat cursurile Facultății de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș, pentru domeniul medicină generală (militară). Între 2003 și 2006, a urmat cursurile departamentului pentru pregătidrea personalului didactic de la aceeași facultate. Între 2009 și 2013 s-a pregătit și a primit titlul de Doctor în Științele Medicale, cu lucraea intitulată „Dinamica antigenului HBs cantitativ și predicția răspunsului la tratamentul antiviral cu interferon pegylat sau analogi nucleozidici și nucleotidici la pacienții cu hepatită cronică cu VHB”, la Universitatea Carol Davila.

 

Legăturile cu Constanța


 
Între august 2014 și noiembrie 2015 a terminat studiile postdoctorale. A luat parte, astfel, la un Postdoctorat în cadrul proiectului CERO –PROFIL DE CARIERĂ: CERCETĂTOR ROMÂN cu tema:“Dinamica disfuncției endocrine în sepsisul bacterian: corelații cu severitatea, etiologia și evoluția sepsisului”. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013, Axa prioritară 1„Educaţia şi formarea în sprijinul creşterii economice  şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere”, Domeniul major de intervenţie1.5  „Programe  doctorale  şi  post-doctorale  în  sprijinul  cercetării”;  Contract  de  finanțare: POSDRU/159/1.5/S/135760, Beneficiar / Partener: UMF Carol Davila/ UMF ”GR. T POPA” Iași/ UNIV. Ovidius Constanța, Facultatea de Medicină.
 
Pe lângă limba maternă, mai cunoaște limba engleză și limba franceză, cea din urmă la nivel elementar.
 
De asemenea, are mai multe lucrări și participări la conferințe în mai multe orașe și țări, inclusiv la Constanța.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:

Valeriu Gheorghiță va coordona campania de vaccinare anti-COVID-19. Ce legături are cu Constanța


Platforma de vaccinare va fi modificată. Anunțul a fost făcut de Valeriu Gheorghiță

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii